La Xarxa de Museus de les Comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre presenta un llibre il·lustrat

La Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Tarragona i les Terres del’Ebre va presentar ahir al Museu Diocesà de Tarragona, un nou projecte editorial que proposa una manera lúdica d’aproximar els museus catalans locals a grans i petits. El Museu d’Història de Cambrils és un dels 13 museus representats en aquesta publicació conjunta, que ja es pot adquirir per 12 euros al Molí de les Tres Eres de Cambrils (carrer Via Augusta, 1) els dissabtes d’11 a 14h i de 17 a 20h i els diumenges i festius d’11 a 14h.  

El llibre, adreçat sobretot a les famílies, sorgeix d’una col·laboració amb l’editorial Mediterrània i la seva proposta de crear un llibre que representi cada un dels 13 museus de la Xarxa que, il·lustrats per Miguel Bustos, presenten el seu patrimoni a l’estil britànic On és Wally? . Es tracta de la primera publicació conjunta de la Xarxa Territorial de les Comarquesde Tarragona i les Terres del’Ebre des de la seva creació.  

A través de les seves pàgines els lectors poden cercar peces amagades entre les diferents il·lustracions. Hi ha diferents nivells de dificultat perquè grans i petits hi puguin jugar alhora que aprenen i descobreixen l’oferta cultural de Catalunya. Una pàgina final ofereix curiositats per seguir buscant en les il·lustracions. Perquè sigui el més accessible possible a tots els públics, aquesta part final disposa d’un codi QR que permet ampliar la mida de lletra i alhora permet fer una lectura de pantalla per  a personesamb dificultats visuals. 

El projecte ha comptat amb l’assessorament d’una pedagoga i treballadora social que ha assessorat en temes de gènere, igualtat, família i diversitat cultural. Unainiciativa que té vocació de creixement i vol esdevenir la primera col·lecció per públic familiar del patrimoni museístic català. 

Aquest és un projecte transversal amb el qual també participen la Xarxa de Museus  de les Terres de Lleida i Aran i la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona, que també han realitzat el seu propi llibre, sempre amb persones il·lustradores de cada territori. La col·lecció Cerca i Troba està formada de moment per cinc llibres. L’any passat es va publicarel llibre dels Museus de Barcelona, i aquest setembreel del Sistema del MNACTEC.Es tracta d’una col·lecció,  que tot i estar formada per llibres de patrimoni local,vol créixer i englobar el divers  patrimoni museístic català, de manera amena i divertida. 

El projecte editorial “Cercai troba” de les xarxesterritorials de museusde Catalunya, de caràcter transversal i territorial, té un clar vessant educatiu i una vocació de donar a conèixer el patrimoni local a tot el país a travésd’una àmplia distribució per  totel territori. Seran presents en tots els museus de les xarxes,en llibreries importants de territoris de parla catalana(Catalunya, Rosselló, Andorra,País Valencià i Illes Balears)biblioteques públiques i plataformes de venda en línia. S’hanpublicat en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès–, incorporant l’aranès en el cas dels museus de terres de Lleida i Aran. A més, es poden adquirir a un preu assequible. 

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.