La Diputació crea una nova línia de subvencions per a esdeveniments culturals

La Diputació de Tarragona fa un pas més en el suport al sector cultural de la demarcació de Tarragona, amb la creació d’una nova línia de subvencions dirigida a activitats i actuacions estratègiques d’especial impacte i rellevància territorial que es realitzin al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Es tracta de grans esdeveniments com festivals o programacions que són reconeguts més enllà del municipi on se celebren i que ara comptaran amb aquesta nova línia de suport per tal d’enfortir la professionalització d’aquest àmbit, afavorir la creació de nous esdeveniments de rellevància i posar en valor la seva singularitat. Tarraco Viva, el Concurs de Castells, la Fira Trapezi, la Festa del Renaixement o la programació impulsada per la Fundació Pau Casals són només alguns exemples dels esdeveniments cultuals de referència que s’ofereixen a la demarcació. Molts han comptat al llarg dels anys amb el suport de la Diputació, que ara es consolida i s’obre a les noves propostes que pugui potenciar aquesta convocatòria.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el diputat delegat del Servei d’Assistència al Ciutadà, Joan Josep Garcia, han presentat aquest matí en roda de premsa els nous ajuts. Llauradó ha volgut remarcar l’objectiu últim que tenen aquests ajuts, contribuïm a posicionar els nostres pobles i ciutats i el conjunt de la demarcació de Tarragona com un territori creatiu i de referència per a l’activitat cultural, i per la capacitat d’organitzar grans esdeveniments”. Per la seva part, el diputat Joan Josep Garcia ha fet referència a la condició professional d’aquests esdeveniments: “es tracta d’activitats que, pel seu volum i pel seu caràcter distintiu, també tenen darrere una gestió altament professionalitzada, que comporten la participació d’equips de treball especialitzats i que posicionen el municipi i la demarcació en l’àmbit de Catalunya”.

Foment de la professionalització i de nous públics

Aquests ajuts que compten amb una dotació total de 2M, estan dirigits tant a activitats culturals impulsades per ens locals com per entitats sense ànim de lucre. Han de ser projectes d’interès públic i social de gran envergadura, que comptin amb un pressupost mínim de 40.000 euros, que puguin demostrar una determinada trajectòria (mínim de 5 anys de celebració en els darrers 10 anys) i que repercuteixin en la reactivació cultural i econòmica del territori al llarg del temps.

La convocatòria promou que els certàmens comptin amb una direcció tècnica professional. També es valora especialment la capacitat de crear nous públics, a través de plans formatius o educatius i de l’afavoriment dels processos d’inclusió social en el seu desenvolupament. D’aquesta manera, els esdeveniments tenen impacte en la societat, més enllà dels espectadors i espectadores.

Els nous ajuts ja es poden sol·licitar a través de la Seu Electrònica de la Diputació, fins al 15 de novembre. Tota la informació es pot trobar a la Guia de Serveis Dipta, als següents enllaços: convocatòria adreçada als ens locals https://www.dipta.cat/serveis/subvencio-ens-locals-activitats-estrategiques-especial-impacte-rellevancia i convocatòria a entitats https://www.dipta.cat/serveis/subvencions-entitats-activitats-estrategiques-especial-impacte-rellevancia.  

Suport a la producció cultural

Aquests nous ajuts se sumen als que la Diputació de Tarragona posa a disposició dels professionals autònoms i microempreses del sector cultural de la demarcació de Tarragona per donar suport a noves produccions culturals, amb una pressupost total d’1.650.000€.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.