Nova temporada a les Biblioteques Municipals

Les Biblioteques Municipals de Reus enceten aquest divendres la nova temporada de programació d’activitats amb l’espectacle “Amics”, un muntatge que neix de les ganes de retrobar-se, i que està protagonitzat per Carla Barroso i Dafnis Balduz. La representació serà el dia 15 de setembre, a les 19:00 h, a la Biblioteca Xavier Amorós i l’entrada és gratuïta.

L’espectacle és un viatge a través de l’amistat de dos artistes. Cantant i actor, actor i cantant, es troben navegant per un riu d’humor, música i text.

Acompanyats per Joan Salvat Papasseït, Joaquín Sabina, Maria Mercè Marçal, Blaumut, Mario Benedetti, Tracy Chapman, Ramón Llull, Whitney Houston, Miquel Martí i Pol, Elton John, Rocío Jurado, Jaime Gil de Biedma, Lluís Llach, Raffaela Carrà, Federico García Lorca… i més amistats diverses.

“Amics” és un espectacle creat des de l’amor a la música i la paraula que pretén acostar certes poesies i cançons a tot tipus de generacions. Adolescents, millennials, els de la generació Naranjito i els que van créixer amb els Beatles i la Marisol reviuran de nou poemes coneguts. S’emocionaran amb aquella cançó que perdura en la memòria. Descobriran nous versos i compassos. I gaudiran, en definitiva, d’una bona dosi de sentit de l’humor de la mà de dos artistes en la trentena que combinaran solemnitat i gamberrisme amb molt d’amor.

Amb aquesta activitat s’inicia la programació de tardor, que es pot consultar a la web biblioteques.reus.cat, amb propostes per a totes les edats, com narracions de contes, xerrades, exposicions, conferències i també els clubs de lectura.

24 clubs de lectura per a totes les edats

De les diverses activitats previstes per al nou curs a les Biblioteques Municipals en destaquen 24 clubs de lectura per a totes les edats. Amb el lema “Clubs de lectura de les Biblioteques Municipals: un segell de distinció” s’ha preparat una oferta que s’ha dividit en 4 apartats:

  1. Per a iniciar-se en l’experiència d’un club

L’integren 4 propostes per als més petits que són els bebès amb les seves famílies, i els infants que comencen a llegir i es fan a les dues biblioteques

  1. Per a aprofundir en la pràctica de la lectura

Inclou els clubs dels infants que ja són grans lectors i els clubs de lectura de narrativa (en català, castellà i anglès) i de poesia. La majoria es realitzen a la Biblioteca Central, menys el Club verd i el Club en Castellà que es fan a la Pere Anguera. En aquest apartat aquest curs es recupera un Club que es va suspendre en temps de pandèmia i que és el de Professorat de secundària, organitzat conjuntament amb els Serveis Educatius del Baix Camp del Departament d’Educació

  1. Per a vincular la lectura amb altres experiències

El formen els clubs que combinen la lectura amb altres disciplines com són ser espectador de teatre, anar a un concert de música, aprofundir en les causes del feminisme, el programa LECXIT o els jocs de rol. En aquest apartat hi ha una altra novetat, el Club el Sentit de la vida, organitzat conjuntament amb Persones Grans i que es realitzarà amb una periodicitat de 15 dies i en horari de matí, amb Elena Cobler, experta en mediació.

  1. Per a experimentar nous formats

L’últim apartat inclou propostes novedoses, com la literatura digital per a joves o els llibres de coneixements per a infants i també dos clubs virtuals, que substituixen les trobades per videoxats. En aquest format s’ofereix el club de lectura de textos clàssics i un de relats breus, que és una novetat d’aquest curs.

La inscripció als clubs de lectura de les biblioteques municipals és gratuïta i es pot fer a través de la plataforma inscripcions.reus.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.