La Diputació de Tarragona presenta les convocatòries d’ajuts del Pla de Xoc COVID-19

La Diputació de Tarragona presenta les convocatòries d'ajuts del Pla de Xoc COVID-19

Ho han anunciat aquest dilluns a la tarda la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i els portaveus dels grups polítics amb representació a la institució, Camí Mendoza, Quim Nin, Josep Masdeu i Rubén Viñuales

La Diputació de Tarragona ja té a punt les línies d’ajuts per als ajuntaments del Baix Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, en el marc del Pla de Xoc COVID-19 impulsat per la Diputació de Tarragona amb l’objectiu de potenciar la reactivació econòmica i social dels municipis de la demarcació. La institució destina un total de 8M€ a aquestes línies d’ajuts extraordinàries per als ajuntaments: 3M€ seran per impulsar l’ocupació i l’emprenedoria (plans d’ocupació o activitats de foment del comerç de proximitat, entre d’altres); 2M€ per accions de caire educatiu, cultural o esportiu, i 3M€ per a despeses extraordinàries en matèria de salut pública derivades de la pandèmia (equips de protecció individual, mampares de protecció o via pública segura, entre d’altres). Les sol·licituds es podran presentar des de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província, prevista per a la setmana que ve, i fins al 15 de setembre.

Ho ha anunciat la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i els portaveus dels grups polítics amb representació a la Corporació: Camí Mendoza (ERC), Quim Nin (Junts), Josep Masdeu (PSC) i Rubén Viñuales (C’s). Durant l’acte, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha destacat que “aquests són el resultat de la voluntat i del treball conjunt de tots els grups polítics de la Diputació. La Diputació de Tarragona està, com sempre, al costat del món local, i ara més que mai, amb aquesta injecció de 8 M€ per a pal·liar despeses derivades de la pandèmia i per impulsar la reactivació econòmica i social de tots els municipis”. La portaveu d’ERC, Camí Mendoza, ha indicat que “aquesta corporació ha actuat amb celeritat des d’un inici per pal·liar els efectes de la pandèmia, prenent decisions ràpides i responsables”. De la seva part, el portaveu de Junts, Quim Nin, ha assenyalat que “davant els grans problemes no hi ha ideologies, sinó la voluntat inequívoca de resoldre’ls”, i en aquest sentit, “el Pla de Xoc Covid-19 és un estímul per a l’esperança”. Pel que fa al portaveu del PSC, Josep Masdeu, ha fet èmfasi en el fet que es tracta “de diners públics molt ben invertits”, alhora que ha posat en valor el treball conjunt de tots els grups. Finalment, el portaveu de C’s, Rubén Viñuales, ha posat de manifest que el pla representa “unitat i utilitat , independentment del color polític”, i ha afegit que “la Diputació ha estat a l’alçada d’aquesta gran pandèmia”.

Tots els ens locals de la demarcació podran optar als ajuts. La distribució econòmica es realitzarà tenint en compte criteris demogràfics, però també d’altres com la taxa d’atur del sol·licitant o la quantitat d’habitants del municipi que es veuen afectats pels ERTO’s.

3 M€ per a actuacions de protecció de la salut pública

Segons el Pla de Xoc COVID-19, un total de 3M€ es destinaran a sufragar actuacions per a la protecció de la salut pública realitzades pels ajuntaments. El Servei d’Assistència al Municipi (SAM) de la Diputació gestionarà i distribuirà aquestes subvencions. Entre d’altres, els ens locals podran sol·licitar ajuts per a la vigilància i adequació dels espais públics i edificis municipals, actuacions relacionades amb la seguretat a les zones de bany (piscines i platges), prevenció i control de la legionel·la, adquisició d’equips de protecció individual i neteja i desinfecció d’espais i instal·lacions municipals.

3 M€ per a actuacions de reactivació ocupacional i econòmica

Per a la reactivació ocupacional i econòmica, el Pla de Xoc Covid-19 preveu una dotació de 3 milions d’euros en ajuts gestionats per la Unitat d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació. L’objectiu és donar suport als ajuntaments en el foment de la creació ocupacional i la dinamització de l’activitat econòmica a la demarcació després de l’afectació provocada per la crisi sanitaria, mitjançant dos grans programes d’actuació.

El primer tindrà com a objectiu promoure la creació d’ocupació a la demarcació. Dotat amb 2.250.000€, permetrà finançar despeses derivades de la contractació temporal de persones aturades. Els contractes hauran de tenir una durada mínima de 6 mesos i es donarà preferència als menors 35 anys, a les dones, als majors de 45 i als autònoms que hagin hagut de cessar l’activitat per la pandèmia, i tindran en compte també les polítiques igualitàries, atès que el 40% de les persones contractades han de ser dones.

  • El segon programa servirà per finançar despeses realitzades pels municipis amb l’objectiu de reactivar l’economia local. Dotat amb 750.000€, inclourà accions com campanyes d’incentiu del consum al comerç local i l’hostaleria; l’organització d’activitats i formació per millorar la competitivitat i la qualitat dels comerços; el finançament de projectes de transformació digital dels comerços; projectes de millora i del coneixement del sector comercial minorista; la promoció de mercats, i altres actuacions derivades de la reactivació econòmica local.

2 M€ per a activitats culturals, esportives i educatives

Per últim, els altres 2 milions d’euros es destinaran a cobrir despeses que hagin tingut els ajuntaments en matèria esportiva, educativa i cultural arran de la pandèmia. El Servei d’Assistència al Ciutadà (SAC) de la Diputació gestionarà aquestes subvencions amb l’objectiu d’ajudar els ens locals a sufragar les activitats que han impulsat, tant les que s’han realitzat i les que es troben pendents per aquest 2020, com de les que no s’han pogut dur a terme a causa de la pandèmia i de l’estat d’alarma.

En l’àmbit educatiu, els municipis podran acollir-se als ajuts per a despeses de connectivitat de les famílies que ho hagin necessitat durant l’estat d’alarma; per reforç educatiu a infants i joves del municipi; per aules d’estudi; activitats extraescolarscasals; per a despeses en l’àmbit educatiu durant l’estat d’alarma, i per a despeses d’adaptació dels equipaments municipals per poder dur a terme les activitats en el període posterior.

Altres àmbits inclosos al Pla de XOC COVID-19

Totes aquests línies de subvencions formen part de Pla de XOC COVID-19, aprovat pel Ple de la Diputació de Tarragona al juny i que compta amb una dotació total de 10M€. El Pla està pensat per impulsar sectors que han de ser clau en la reactivació econòmica i social de les comarques de Tarragona, com ho són la salut pública, l’ocupació i l’emprenedoria, el turisme, l’educació, la cultura o l’acció social. Per això, a més dels 8M€ per als ens locals, el Pla preveu injectar 1M€ al sector turístic, per reforçar línies d’ajuts ja convocades i per promoure les Terres de l’Ebre i la Costa Daurada com a destinacions segures a través del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i 1M€ més per ajuts socials (500.000€ d’ajut directe per a entitats que tenen conveni amb la Diputació i que compten amb un abast territorial ampli, com són el Banc d’Aliments, Càritas i Creu Roja, i 500.000€ en línia de concurrència per a entitats de caire social).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.