L’arqueòleg Josep Maria Vergès fa aquest dijous el Pregó de la Festa Major 2020 de l’Espluga de Francolí

L’arqueòleg Josep Maria Vergès fa aquest dijous el Pregó de la Festa Major 2020 de l’Espluga de Francolí

Va ser escollit en qualitat d’investigador de l’IPHES i de la URV que va descobrir el conjunt de gravats paleolítics a la Cova de la Font Major de l’Espluga de Francolí fa uns mesos

L’arqueòleg Josep Maria Vergès Bosch, investigador de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) i professor associat de la Universitat Rovira i Virgili (URV) serà l’encarregat de fer el Pregó de la Festa Major de l’Espluga 2020, que tindrà lloc a la Plaça d’en Canós aquest dijous 30 de juliol a les 7 de la tarda. L’aforament és limitat i el termini per recollir les invitacions nominals ja es va tancar fa uns dies.

L’acte comptarà amb la presència simbòlica dels Gegants Antics de l’Espluga i l’actuació dels Grallers que acompanyen als elements de cultura popular, i serà retransmès en directe per l’Espluga FM Ràdio al 107.4 de la FM i a EFMR.cat, també pel canal de la TDT.

Vergès és fill i habitant d’Alcover, però com a investigador de l’IPHES i responsable del projecte de recerca Evolució paleoambiental i poblament prehistòric a les conques dels rius Francolí, Gaià, Siurana i rieres del Camp de Tarragona (2018-2021), estava treballant a les Coves de l’Espluga quan per atzar i curiositat, el passat 30 d’octubre, va entrar en una galeria de la cova de la Font Major que desconeixia, on hi va descobrir un conjunt degravats paleolítics de gran rellevància. Vergès explica que una troballa d’aquestes característiques més enllà de la satisfacció per la seva repercussió científica i històrica, crea forts vincles emocionals amb l’indret on s’ha produït.

L’accés, en torns horaris

A causa de la Covid-19, s’han establert 3 torns horaris, segons ordre d’inscripció i colors assignats dels tiquets. L’entrada a l’espai serà en franges de 10 minuts per evitar aglomeracions: tiquet de color vermell, a les 18.30 h; de color taronja, a les 18.40 h, i groc, a les 18.50 h.

L’entrada es realitzarà pel carrer d’en Canós a la confluència entre el carrer Major i carrer de la Font. La sortida es desenvoluparà en l’ordre invers d’entrada, pel camí de la Sequieta que condueix a l’Avinguda Catalunya.

Serà obligatori l’ús de mascareta i que se segueixin les mesures i indicacions d’higiene i seguretat. La disposició del públic es farà mantenint la distància física. Es demana no moure les cadires de la seva ubicació.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.