La Fàbrica del Pla, llegat de primer ordre del patrimoni industrial de l’Alt Camp

L’entrega formal de les obres de restauració dutes a terme a La Fàbrica del Pla de Santa Maria, incloses en el projecte “Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra”, es va tancar amb la signatura de l’acta de lliurament i recepció de les obres, després d’una visita per aquestes. Hi van participat l’Il·lm. Sr. Mateu Montserrat, president del Consell Comarcal de l’Alt Camp i alcalde del Pla; la directora del projecte, l’arquitecta Montserrat Oliva; la tècnica d’Assistència Municipal del Consell Comarcal, Adriana Cortasa; l’interventor del Consell Comarcal,  Tomàs Carbonell i Antoni Fitó, representant de l’empresa Solvetia SL, adjudicatària de les obres.

Es tanca així aquesta fase del projecte a l’antiga fàbrica tèxtil del Pla de Santa Maria (Bé Cultural d’Interès Local – BCIL), en la que s’han restaurat i pintat les façanes, tant les de la part que dona al Passeig del Pla, que inclou les naus de la fàbrica, la porteria, els magatzems i l’antiga fusteria, com les que donen a l’Avinguda Gaudí. També s’han incorporat finestres iguals que les originals de 1916 a la nau de l’esquerra de l’entrada, a semblança de la seva bessona de la dreta. A la part de l’Avinguda Gaudí s’ha fet una nova tanca amb reixat –idèntica a la de la part de davant– que dona visibilitat a aquesta part de les naus i separarà la part rehabilitada de la que, en un futur, serà una residència per a gent gran. El cost total de les obres ha estat de 174.641,73 euros, IVA inclòs.

En breu començaran els tràmits per adjudicar la museïtzació del Centre d’Interpretació del Tèxtil i del Museu Agrícola, que es troben ubicats a l’interior d’una de les naus. També està prevista la rehabilitació de les façanes de la casa del director, situada a la part davantera de les naus. Aquestes obres han estat adjudicades a la mateixa empresa Solvetia i començaran en breu.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.