Les Biblioteques Municipals de Reus compilen 112 títols d’interès local

El tradicional punt de Sant Jordi amb totes les novetats relacionades amb Reus i tota la comarca del Baix Camp, enguany inclou 112 títols ordenats alfabèticament per l’autoria principal, tot i que de vegades l’aportació local està en l’àmbit de la il·lustració, la traducció, l’edició o el contingut. També s’hi recullen obres col·lectives i d’altres de nivell general de país, que fan referència també a Reus i el Baix camp d’una manera explícita. El punt recull tot el que les Biblioteques Municipals han tingut coneixement pels mateixos responsables, per les llibreries o pel seguiment que es fa des de la Col·lecció local de l’actualitat editorial. Són obres publicades des de l’abril de l’any passat fins el dia d’avui.

A partir del dia 16 d’abril, totes les obres compilades estaran exposades al vestíbul de la Biblioteca Central Xavier Amorós fins el dia 30. El tema expositiu d’enguany se suma a la commemoració local de l’Any Bofarull i és a l’entorn de l’època que va viure Antoni de Bofarull, i en concret, la indústria del sabó que, derivada en molts casos de la comercialització de l’oli, va ser una activitat econòmica destacada de la ciutat en aquell moment. El muntatge és ideat i realitzat pel mateix personal de la Biblioteca Central Xavier Amorós.

El reconeixement als autors es farà en el marc de la tradicional trobada convocada des de la regidoria de Cultura i Política Lingüística als jardins de la Biblioteca Central Xavier Amorós, el dilluns dia 19 d’abril a les 18:00 h. Serà amenitzada per Jaume Ciurana del Bravíum Teatre, que farà lectura de fragments de l’obra Costums que’s perden i recorts que fugen d’Antoni de Bofarull, per tal de donar continuïtat al fil argumental de l’exposició de les obres.

Com en altres anys el dia de Sant Jordi, els protagonistes dels llibres d’interès local estan convidats a assistir al Parc de Sant Jordi per a poder signar els seus nous llibres de manera organitzada durant tot el dia de 10:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 20:00 h.

Finalment, els autors locals seran també els protagonistes de diferents actes que es faran durant tota la setmana de Sant Jordi i la següent a les biblioteques municipals com són: les narracions de contes de les novetats infantils que es faran dilluns 19 i dimecres 21 al matí als jardins de la BCXA i el dimecres 21 tarda a la BPA per a grups escolars; la sessió especial de clubs d’adults amb la participació d’un autor local, en aquesta ocasió Daniel Recasens per la seva novel·la Una mena de culpa, el dijous dia 27 d’abril i el dia 29 a les 10 del matí que seran convidats al nou club sobre actualitat a la premsa, organitzat conjuntament amb els Casals de la Gent Gran.

A totes les activitats es pot participar de manera oberta, amb inscripció prèvia al correu info.biblioteques@reus.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.