La Festa Major de Sant Pere de Cambrils

La Festa Major de Sant Pere torna a Cambrils carregada de revetlles, concerts, foc, diversió i d’actes tradicionals per rememorar els orígens mariners de la vila. L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, i representants de les diferents entitats festives han presentat avui un programa que omplirà els carrers d’activitats per tots els gustos i edats.  

Les principals novetats de la festa són el primer Festival de Percussió organitzat pels Timbalers de la Farnaca i la Colla Gegantera Tota l’Endenga; la modificació de l’horari del Seguici de Sant Pere, que enguany es farà a la tarda; els canvis d’ubicacions de les revetlles, l’arribada de la Flama del Canigó i la Trobada de Bèsties de Foc; i el protagonisme de la plaça Mossèn Batalla com nou escenari o punt d’inici d’algunes de les activitats programades.  

L’alcalde de Cambrils ha explicat que enguany hi ha moltes ganes de sortir al carrer a celebrar la Festa Major, ha agraït a les entitats festives la seva dedicació per organitzar els diferents actes i ha anunciat que l’equip de govern està treballant perquè les entitats puguin disposar d’un local temporal mentre no arribi el definitiu.  

Per la seva banda, la regidora de Joventut ha destacat la il·lusió del jovent per tornar a organitzar activitats després de l’aturada i ha presentat la Revetlla Jove que se celebrarà el dissabte 2 de juliol a la platja del Regueral, al costat del Pi Rodó, amb els grups Band-idos Perersions, Ready To Rock i Dj Ceba.  

Per part de les entitats, Oriol Esteve de l’Arjau Vela Llatina ha parlat de la Festa de l’Ormeig, la recreació d’oficis antics relacionats amb a pesca tradicional i el lliurament de la bandera a l’embarcació Bonamar; i Marc Gibert dels Diables Cagarrieres ha explicat els detalls de l’arribada de la Flama del Canigó del 23 de juny, que enguany es trasllada al Parc del Pescador, i la tercera Trobada de Bèsties de Foc, que es farà al passeig de les Palmeres. 

A continuació, Joan Sedó dels Timbalers de la Farnaca ha presentat la primera edició del Festival de Percussió del 2 de juliol, que serà biennal,  comptarà amb la participació de colles d’arreu del Principat, i col·laborarà amb la campanya #pelsvalents contra el càncer infantil amb la venda de polseres. Tot seguit, Marc Luque dels Xiquets de Cambrils ha parlat de la Diada Castellera del 2 de juliol que els castellers locals compartiran amb la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona a la plaça de les Remendadores.  

Finalment, Francesc Jansà dels Amics de la Sardana ha presentat la ballada de l’arribada de la Flama del Canigó al Parc del Pescador i la ballada del dia de Sant Pere amb la Cobla Contemporània a la plaça Mossèn Joan Batalla. També han assistit a la roda de premsa el Ball de Bastons, que participa al Seguici, i la Teca Teatre, que organitza el vermut mariner amb la degustació de fideus rossos i música a càrrec de Pd JD.   

Com és tradicional, la Festa Major començarà el 23 de juny amb l’arribada de la flama del Canigó. La festa s’allargarà al pàrquing del Parc del Pescador amb la Revetlla de Sant Joan, que enguany ballarà amb l’Orquestra Venus. A l’aparcament del Parc també s’hi celebraran la Revetlla Infantil amb Disco Xics el 27 de juny i la Revetlla de Sant Pere amb l’Orquestra Swing Latino el 28 de juny. 

La Diada de Sant Pere es despertarà a les 8:30 hores amb les matinades pels carrers del Port.  Posteriorment, hi haurà la missa major en honor a Sant Pere i la ballada de sardanes. Com a novetat, el Seguici Festiu de Sant Pere es farà a la tarda, després de la bona acollida que va tenir el Seguici Estàtic de l’any passat amb aquest nou horari. Així doncs, els elements festius sortiran a les 18 hores desdela plaça Mossèn Batalla pels carrers del port i la missa serà a les 19 hores. En sortir de missa, la cercavila anirà fins al port i a les escales del Mollet del Rec es faran els balls per part de les diferents entitats.  

A més de les revetlles i els actes organitzats per les entitats, també s’ha programat un espectacle infantil el 27 de juny a la pèrgola del Parc del Pescador, i s’ha apostat especialment pels espectacles de carrer i concerts de petit format. 

La Festa Major de Sant Pere obre la porta de l’estiu i de l’època més festiva de Cambrils, que comença amb al juny i no para fins al setembre. El programa de Sant Pere empalmarà la Festa de la Mare de Déu del Carme del 14 al 17 de juliol, les festes dels barris durant tot l’estiu i la Festa Major de la Mare de Déu del Camí de finals d’agost fins a mig setembre. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.