La Festa Major incorpora els Espais Tranquils

La regidoria de Cultura i Política Lingüística, amb la col·laboració de la regidoria de Benestar Social, ha ampliat la guia de l’accessibilitat de la Festa Major de Sant Pere de Reus, amb la incorporació dels Espais Tranquils. Un dels objectius proposats des de l’organització és aconseguir que l’accés a la cultura popular i a la Festa Major de Reus sigui possible per a tothom. 

Trams tranquils i silenciosos en seguicis i professons
Al seguici petit del dia 27 i a la professó del dia 29 s’habilitarà un tram tranquil i silenciós per a persones amb alta sensibilitat, amb condició autista i altres condicions que així ho requereixin. Serà un espai sense foc i amb la música molt reduïda perquè les persones amb altres sensibilitats puguin gaudir dels seguicis i professons. Es demana que s’utilitzi aquest tram amb responsabilitat.

En el cas del seguici petit del dia 27, el tram tranquil serà al carrer de l’Hospital, i en el cas de la professó, s’habilitarà al carrer de Sant Pere Apòstol.

D’altra banda i tal com ja es va fer l’any passat, el dia 22 de juny a les 19:30 h, a l’Assaig del Seguici Festiu de la ciutat, a La Palma, s’habilitarà un espai tranquil de visibilització, sense aglomeracions, on les persones amb diferents sensibilitats puguin gaudir de l’acte en un entorn més relaxat. S’hi podrà accedir amb un acompanyant i cal reservar plaça prèviament al correu electrònic festaperatothom@reus.cat, amb el nom de les persones, el dia i el número de telèfon de contacte. En cas que la demanda superi les places disponibles es realitzarà un sorteig i es comunicarà a les persones interessades.

Mobilitat reduïda
Durant els dies 27 i 28 de juny a la tarda i el dia 29 de juny durant tot el dia s’habilitarà un espai elevat a la plaça del Mercadal, reservat per a persones amb mobilitat reduïda. Aquest espai estarà situat prop del carrer de Monterols i és accessible mitjançant una rampa.

En alguns concerts es reservarà un espai (concretar el concert al correu festaperatothom@reus.cat). S’hi podrà accedir amb un acompanyant i cal reservar plaça prèviament al correu electrònic festaperatothom@reus.cat, amb el nom de les persones, el dia i el número de telèfon de contacte. En cas que la demanda superi les places disponibles, es realitzarà un sorteig i es comunicarà a les persones interessades.

Lavabos adaptats
En tots aquells espais on es desenvolupa la festa major hi ha situats diversos lavabos mòbils i també lavabos mòbils adaptats. Mantenir-los nets i garantir-ne la higiene és responsabilitat de tots!

Podeu trobar lavabos adaptats al Jardí de la Casa Rull, a La Palma, a l’Ajuntament, a la plaça de la  Llibertat, a la plaça d’Anton Borrell i al Parc de la Festa.

Informació accessible sobre la Festa Major
A partir del dia 17 de juny, tota la informació sobre Sant Pere s’ubica al Punt d’Informació de la Festa, a la Casa Rull, carrer de Sant Joan 27. S’hi pot trobar el programa transcrit amb braille, per a persones amb dificultats de visió. També el podreu trobar al Gaudí Centre, de la plaça del Mercadal.

Accés a la informació digital
El programa de la Festa Major de Sant Pere de Reus 2023 estarà disponible a la xarxa per poder-lo consultar en format PDF, amb i sense maquetació, per facilitar-ne l’accés a partir de les aplicacions de lectura de pantalla, per a persones amb dificultats de visió. Es pot trobar a la pàgina web www.reus.cat, que est&a grave; adaptada seguint els estàndards W3C, amb un nivell d’adaptació WCAG 2.0.

Interpretació amb llengua de signes
El dia 24 de juny, el  Pregó, comptarà amb interpretació amb llengua de signes catalana.

S’hi podrà accedir amb un acompanyant i cal reservar plaça prèviament al correu electrònic festaperatothom@reus.cat, amb el nom de les persones, el dia i el número de telèfon de contacte. En cas que la demanda superi les places disponibles, es realitzarà un sorteig i es comunicarà a les persones interessades.

El dia 26 de juny, a les 18:30 h al Mas Iglesias, l’espectacle infantil “Mice” comptarà amb la interpretació amb llengua de signes catalana.

El dia 28 de juny, a les 18:15 h, a la plaça de David Constantí, la representació del Ball parlat de Dames i Vells comptarà amb interpretació amb llengua de signes catalana.

Simbologia específica
Els actes que apareixen al programa estan referenciats amb diverses  imatges (pictogrames) que indiquen el nivell d’accessibilitat i característiques importants dels actes. S’hi indica la facilitat d’accedir-hi, l’existència de lavabos adaptats, acte sorollós, actes amb pirotècnia i espais tranquils.

Els pictogrames són imatges icòniques estàndard que afavoreixen, entre altres aspectes, la comunicació. Entre múltiples usos pot ser una tècnica alternativa i/o augmentativa de la comunicació que s’utilitza en ocasions amb les persones amb condició autista, així com amb altres dificultats de comunicació.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.