La Festa Major Petita

Festa Major Petita

Malgrat que la ciutat mai no s’atura, el cert és que hi ha un moment de l’any on sembla que tot torni a començar.

L’estiu fuig d’esgotament i el nou curs escolar ja es presenta amb l’olor de bata planxada i llibres per estrenar. És precisament aleshores, amb els elements del seguici resistint-se a quedar guardats per a la resta de l’any, que a Reus obrim un parèntesi de joia i sortim altra volta als carrers amb el foc i la música, el ball i els retrobaments. Són les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia.

En diem la festa petita però el cert és que la podem fer tan gran com la vulguem. Perquè, malgrat totes les adversitats personals o de país que puguin assetjar-nos, la força d’aquesta alegria col·lectiva empeny i es revolta fins a fer-la immensa, un goig de tots i per a tots. Qualsevol pot descobrir-hi un o altre punt d’interès en aquest programa que mira de recollir les diverses activitats proposades. És festa però també és cohesió, és aprenentatge, és memòria, és —en definitiva— Cultura.

Aquest any, les festes coincideixen amb la presentació d’un nou espai terapèutic a tocar del santuari de Misericòrdia que ha d’enorgullir la ciutat: el centre dedicat a l’Alzheimer de la Fundació Rosa Maria Vivar. El projecte ha comptat amb el compromís i la col·laboració de moltes persones fins a convertirlo en una realitat del tot il·lusionant. Al mateix temps, celebrarem també els 25 anys de l’exposició de Bonsais Ciutat de Reus al Jardí de la Casa Rull.

Daniel Recasens Salvador

Regidora de Cultura, Ensenyament i Polñitica lingüística

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.