La Fira de Sant Jaume, La Fira de Nit a Reus

FIRA DE SANT JAUME

Els propers dies 26, 27 i 28 de juliol tindrà lloc una nova edició de la Fira de Sant Jaume, que organitza Reus Promoció amb la col·laboració de l’Associació dels Amics dels Cavalls de les comarques de Tarragona. La Fira de Sant Jaume s’organitza amb l’objectiu de mantenir un dels actes més tradicionals del programa festiu de Reus i un dels certamen firals més antics de Catalunya, que té els seus orígens en l’any 1343, quan el rei Pere III va concedir a la ciutat el dret per organitzar-la. En aquest sentit,cal recordar que la Fira de Sant Jaume
commemora aquest any el seu 676 aniversari, sent una de les fires més antigues de Catalunya.

Amb el pas dels anys, la Fira ha evolucionat, i ha canviat el seu format original, consolidant un model d’esdeveniment lúdic i festiu, que potencia el seu caràcter de “Fira de nit a Reus”. En horari de tarda-vespre, de 19 a 24 h, l’edició d’aquest any presenta un programa orientat molt especialment als aficionats als cavalls i al públic familiar. Com en passades edicions, la Fira de Sant Jaume es realitza al «Parc de la Festa», al camí del oquís, i per facilitar l’accés dels visitants l’entrada és gratuïta i disposa d’una extensa zona de pàrquing. LA 24a FIRA DEL CAVALL. Un any més, els grans protagonistes de la Fira de Sant Jaume seran sense dubte els cavalls, ja que en el marc de la fira s’organitza la 24a Fira del Cavall, amb un extens programa d’activitats que inclou el concurs morfològic, exhibicions i competicions de diferents disciplines equestres, i els espectacles nocturns. Cal destacar que en aquests moments, la Fira de Sant Jaume és l’única fira de cavalls que es realitza a Catalunya.

EL SOPAR DE LA FIRA DE SANT JAUME. Aquest sopar tradicional vol posar en valor els productes de proximitat i és una de les activitats amb més èxit de la Fira, ja que permet als visitants degustar al’aire lliure un menú de productes autòctons.

LA CURSA DE PORTADORS DE SACS D’AVELLANES. Un dels actes més emblemàtics i genuïns de la Fira de Sant Jaume, on els participants es carreguen un sac d’avellanes de 58 quilos a l’esquena per completar un itinerari d’uns 900 metres aproximadament. Com es tradicional, la cursa es desenvoluparà el dissabte dia 28 a la tarda en un circuit establert a prop de la Fira.

ELS ESPECTACLES DE BALL I LA ZONA INFANTIL. Amb l’objectiu de potenciar els actes lúdics, en aquesta edició també es realitzaran els espectacles de ball a la nit, que tindran lloc a l’escenari de la zona de sopars, i pensant especialment en el públic familiar i els visitants més joves, la Fira comptarà amb una zona infantil diferenciada, en la que s’ubicaran les tradicionals atraccions de fira, així com el circuït de ponis.

EL CONCURS MORFOLÒGIC. En el marc de la Fira de Sant jaume també tindrà lloc el Campionat de Catalunya de Morfologia de Cavalls Pura Raça Espanyola. Aquest tipus de campionats valoren la morfologia dels animals de pura raça espanyola, la seva «bellesa», i la perfecció dels seus moviments. Els participants en aquest concurs procedeixen majoritàriament de Catalanya catalans i d’altres comunitats autònomes de l’estat, tot i que també es preveu participació d’altres països.

2.8/5 - (5 votes)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.