La Fundació “la Caixa” i CaixaBank junts per ajudar a Fundació Villablanca en el Projecte Verd i Joc al Bosc de Reus

La Fundació “la Caixa” i CaixaBank junts per ajudar a Fundació Villablanca en el Projecte Verd i Joc al Bosc de Reus

El projecte de la Fundació Villablanca té com a objectiu la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual del centre

CaixaBank, a través d’una aportació econòmica de la Fundació la Caixa”, ha mostrat el seu suport al projecte Verd i Joc al Bosc de Fundació Villablanca que té com a objectiu generar un espai exterior adaptat, accessible i segur per a les persones amb discapacitat intel·lectual amb necessitats de suport extens i generalitzat i/o trastorn de conducta de la residència el Bosc situada a Reus. L’entitat social ha rebut una col·laboració de 3.000 euros.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d’entitats socials locals com les de Fundació Villablanca canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social i van fer possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries poguessin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes.

El projecte Verd i Joc al Bosc de Fundació Villablanca, és duu a terme en una zona enjardinada, situada davant de la residència el Bosc. S’ha planificat una intervenció per adequar i generar un espai de dia, on poder fer sortides amb els residents, en un entorn segur, estimular-los, fer mobilitzacions i promoure la seva autonomia.

D’adequació d’aquest espai exterior per a les persones residents del Bosc compren una zona delimitada de 375 metres quadrats i la seva divisió en dos espais. En un espai es manté la zona de gespa amb àrea de descans i en l’altre s’ha instal·lat paviment de cautxú amb dos llits elàstics i un gronxador adaptat.

La crisi sanitària del Covid-19 ha imposat urgència a una intervenció que fa temps que l’entitat volia fer, la necessitat de rehabilitació integral d’espais exteriors. En la línia d’evitar contagis i establir mesures de prevenció, a tot el recinte de Villablanca es van establir criteris de sectorització. Aquests criteris pretenen evitar que les persones usuàries de les residències tinguin contacte entre elles, establint diferents espais d’ús. Així l’adequació de l’espai per la residència el Bosc ha esdevingut prioritària.

Els objectius generals del Projecte Verd i Joc al Bosc son:

  • Afavorir la millora de la qualitat de vida, proporcionant un espai exterior adaptat, accessible i segur atenent a la discapacitat intel.lectual i necessitats de suport dels residents
  • Proporcionar estímuls externs, provinents d´espais naturals, potenciant el contacte amb l´entorn i experiencies sensorials i motrius reparadores post Covid
  • Atendre la persona en tota la seva dimensió biopsicosocial, facilitant el vincle entre els iguals i el personal d’atenció directa
  • Oferir més temps per a l´oci, el descans i el joc
  • Augmentar l´accessibilitat al recinte residencial, permetent una major autonomia

Jaume Masana, Director Territorial Catalunya de CaixaBank, ha destacat “la importància de la solidaritat i col·laboració entre les diferents entitats i institucions per protegir les persones en situació de vulnerabilitat”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.