LA GANXET PINTXO CELEBRA, AQUESTA TARDOR, EL SEU SETÈ ANIVERSARI AMB UNA RUTA AMB 44 ESTABLIMENTS, I TRES RESTAURANTS MÉS QUE OFERIRAN EL MENÚ DE TAPES

La Ganxet Pintxo celebrarà, aquesta tardor, la seva quinzena edició, set anys després de l’arrencada, l’any 2011, d’aquest operatiu que s’ha convertit en tot un referent a nivell gastronòmic i social a la ciutat de Reus.

En total participaran a la ruta 47 establiments. 44 ho faran presentant la seva tapa i els altres tres en la modalitat del menú de tapes. Són la Capsa Gaudí, el Vermut Rofes i El Círcol. Menús que es podran degustar al preu de 30 euros. Aquestes xifres representen un increment de quatre establiments en relació al total de participants a l’edició de primavera. Com és habitual, la Cambra i Estrella DAMM patrocinen, al 100%, la inscripció dels establiments.

Formalment la ruta no presenta variacions substancials. La tapa costarà 2,5 euros que inclou, també, el quinto o canya d’Estrella Damm. Hi haurà la possibilitat de votar les millors tapes amb la mecànica tradicional. Es lliuraran els 3 premis POPULARS que atorgaran els clients per votació popular; els 3 PROFESSIONALS que atorga el jurat d’experts; el premi DAMM a la tapa que millor marida amb la seva cervesa; el GANXET LLENGUA que atorga el Centre de Normalització Lingüística a l’establiment més sensible en l’ús de la llengua catalana; i també el premi que atorga, en cada edició de tardor, la DOP Siurana per reconèixer la millor tapa elaborada amb el seu oli. Cal recordar que els guanyadors de la ruta tindran l’oportunitat de participar al certamen LA MILLOR TAPA DE L’ANY que organitza Estrella Damm amb les millors creacions de les rutes que coordina arreu de Catalunya.

ES RECUPERA LA PRIMERA GANXETA DE LA RUTA

Per celebrar la quinzena edició en aquest setè aniversari de la Ganxet Pintxo es recupera, de manera puntual, la històrica guia desplegable que tanta acceptació va tenir en les primeres edicions. Una mirada nostàlgica als orígens de la ruta amb un format que, des de bon principi, va tenir molta acceptació.

La difusió en format paper es complementarà amb els diversos canals de promoció a facebook, instagram i twitter. I com sempre posem a disposició l’aplicació per a mòbils, l’APP de GASTRONOSFERA, des d’on es podrà descarregar la guia en tota mena de suports digitals. A més la ruta disposa, com sempre, de la seva pròpia pàgina web visitable a ganxetpintxo.cat .

LES COL·LABORACIONS DE LA GANXET PINTXO

La ruta es vincula, novament, amb diverses realitats ciutadanes com ara:

  • La campanya extraordinària de donació de Sang amb el Banc de Sang i Teixits a l’Hospital de Sant Joan. Una campanya que cada any genera més donacions. I esperem que enguany continuem en aquesta dinàmica. En aquest operatiu ens ajuda, de manera decidida, la DOP Siurana aprofitant, també, la gran festa de l’oli nou que es farà el dissabte 17 de novembre.

 

  • L’aliança amb el Festival Accents. La Ganxet Pintxo promocionarà un dels concerts de la programació del festival, el del Pau Alabajos que es farà el dissabte 17 de novembre a la Sala Santa Llúcia.

 

  • La col·laboració en la difusió del Festival de cinema MEMORIMAGE que es celebra del 7 a l’11 de novembre.

 

  • La promoció del festival REUS TEATRE MUSICAL que es fa el Bravium també durant el primer cap de setmana de la ruta.

DOS CARTELLS PER UNA MATEIXA EDICIÓ

Una de les novetats de la ruta és que disposa de dos cartells monogràfics. D’una banda la imatge commemorativa de l’Any de la Música amb les violoncel·listes Mariona de Dalmau i Alba Muñoz. I, de l’altra, el protagonitzat pels porters del primer equip del Reus Deportiu, l’Edgar Badia i el Pol Freixanet. Una imatge que va servir, també, per promocionar el darrer partit del Reus jugat al camp municipal, dissabte passat, contra el Lugo.

ELS JUGADORS DE L’EQUIP GENUINE DEL REUS DEPORTIU INAUGURARAN LA RUTA

L’aliança amb el Reus Deportiu també va més enllà amb la promoció dels partits que

disputarà l’equip GENUINE coincidint amb l’última setmana de la Ganxet Pintxo. Per això ens agradarà que siguin els jugadors de l’equip GENUINE dels Reus els encarregats d’inaugurar la ruta durant la festa que realitzarem el dijous 8 de novembre a les 20h a la Llotja i que servirà per donar el tret de sortida a la celebració.

ELS CONCURSOS DE LA GANXET PINTXO

En aquesta edició els participants de la ruta tindran l’oportunitat de jugar amb dues propostes habituals de caire lúdic i cultural. D’una banda el concurs d’instagram per reconèixer la millor foto de la ruta difosa en aquesta xarxa social i, de l’altra, amb la complicitat del Centre de Normalització Lingüística, que ens ajuda en la revisió de les descripcions de les tapes, tornem a programar el concurs del GANXET MOT a la xarxa, amb l’objectiu de descobrir diversos paranys lingüístics

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.