A la venda les entrades per a l’òpera còmica La Canterina del dissabte a l’Hospitalet de l’Infant

òpera còmica La Canterina

El dimarts, 6 de novembre, es posen a la venda les entrades per a l’òpera en català “La Canterina”, de J. Haydn, que es podrà veure el proper dissabte, 10 de novembre, a les 20.30 h a l’Hospitalet de l’Infant. Les entrades es podran adquirir de manera anticipada fins divendres a la taquilla del Teatre-Auditori, de les 18 a les 20 hores; i una hora abans el dia de l’espectacle. El preu és de 5 euros i l’accés és gratuït per als menors de 12 anys.

La Canterina és una òpera còmica en dos actes del compositor Franz Joseph Haydn (1732–1809). És la vuitena òpera del seu catàleg, la més antiga que conservem íntegra i la primera que Haydn escriu com a mestre de capella del príncep Esterhazy. La Canterina fou estrenada al palau d’Eisenstadtel 1766 en una representació privada davant l’emperador, tot i que l’estrena pública i oficial no tingué lloc fins al 1767 a Bratislava.

El llibret de La Canterina segueix un text de Domenicco Macchia utilitzat prèviament pels compositors Scirolli (1753), Conforto (1754) i Piccini (1760). L’obra de Haydn però, presenta algunes modificacions respecte al llibret original, atribuïbles al tenor i llibretista Karl Frieberth, que interpretava el paper de Don Pelagio el dia de l’estrena.
La jove Gasparina rep lliçons de vida d’Apollonia, la seva consellera i mare fictícia, i lliçons de cant de Don Pelagio, el seu professor i pretendent, però quan apareix Don Ettore el món de Gasparina trontolla.

Pensada com una crítica a les interioritats de l’òpera del segle XVIII, La Canterina és una caricatura de la vanitat i l’ambició dels protagonistes de l’espectacle operístic.

L’espectacle que es podrà veure a l’Hospitalet de l’Infant, dins de la programació municipal de Cultura , és una producció de la companyia reusenca El Teatre de Les Comèdies i anirà a càrrec de les sopranos Laia Frigolé i Maia Planas; i dels tenors Carles Prat i Matthew Thomson. De la direcció d’escena, se n’ocupa Jordi Vall; i de la direcció musical i de l’adaptació al català, Marcel Pascual.

Més informació a: www.culturaalabast.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.