La Generalitat valora les experiències de pressupostos participatius a Reus

pressupostos participatius

L’Ajuntament de Reus participa en una jornada sobre disseny de pressupostos participatius

La Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals ha participat aquest dimarts i per segon any consecutiu al curs “Disseny de processos participatius” que organitza la Direcció General de Participació i Processos Electorals de la Generalitat de Catalunya.

La ponència protagonitzada per l’Ajuntament de Reus ha tractat diferents aspectes:

  • La importància de la planificació de les polítiques públiques en matèria de participació ciutadana, en general, i dels processos participatius en particular, en el sentit que la participació no s’improvisa, sinó que hi ha una ciència, una metodologia, una expertesa i una professionalitat al darrera que permet aconseguir els objectius fixats.
  • Explicació de les fases que han de tenir els processos de participació.
  • I finalment, s’ha fet una presentació de l’experiència de la ciutat de Reus en el projecte de Pressupostos Participatius 2019.

La Direcció de Participació Ciutadana i Processos Electorals ha valorat especialment i de manera molt positiva la tasca desenvolupada en relació a la planificació de la participació ciutadana de l’Ajuntament de Reus.

També ha reconegut i destacat el fet d’introduir la deliberació, el debat i la reflexió col·lectiva en els Pressupostos Participatius de Reus 2019, a través dels tallers de Participació Ciutadana, els esforços invertits en aproximar la participació a tothom, desplaçant-se als diferents barris de la ciutat per informar del procés, recollir propostes i/o votacions, o l’impuls de la participació online, buscant un equilibri amb la participació presencial (participació multicanal), entre d’altres.

Aquesta és la primera vegada que el curs es realitza de manera virtual i hi han assistit unes quaranta persones aproximadament.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.