‘La meva idea és fer un nou reusenquisme: el reusenquisme del segle XXI’

'La meva idea és fer un nou reusenquisme: el reusenquisme del segle XXI'

Ariel Santamaria i la banda del dr. Juantxi

Ariel Santamaria acaba de publicar el seu darrer treball discogràfic: un disc doble format per 42 cançons que porta per títol ‘Cançons RTV’, dedicat íntegrament a emplaçaments i persones de la ciutat.

Un disc 100% de Reus.. Com sorgeix la idea?

Tenia diverses cançons de temàtica reusenca que havia fet anys enrera i volia fer un disc conceptual. En discos anteriors ja tenia temes característics, en vaig fer més, altres per encàrrec i vaig pensar faré un disc. En principi havia de ser un però mentre estàvem en el procés de gravació ens vam engrescar: vam arribar a les 30 cançons, 40… i vam decidir fer un disc doble. La idea és fer un nou reusenquisme del segle XXI, sempre he dit que el Josep Baiges és un dels principals impulsors d’aquest nou reusenquisme ja que ha ajuntat molta gent.

Hi apareixen persones i llocs. Com s’ha fet la tria?

Les persones són gent de les que jo sóc fan. Les conec de fa temps i fan moltes coses per Reus. No vull dir que siguin juantxis com jo però sí gent peculiar, que destaquen i tenen un tarannà propi. Gent que em cau bé. I d’altra banda he volgut destacar espais emblemàtics de la ciutat així com alguns trets característics. Les cançons es combinen en els dos formats que té el disc: un d’elèctric i un d’acústic. No hi són totes les que tenia: segurament farem una segona part.

Com han reaccionat els diferents personatges en veure’s presents al disc?

Se n’han alegrat molt. M’han felicitat i mhan donat les gràcies per parlar d’ells. Ha estat tota una sorpresa.

Com s’ha desenvolupat el procès de gravació en plena pandèmia?

Ha estat molt dur. Gravar un disc amb 42 cançons ja és molt complicat, no en farè cap més així: paraula de juantxi. Però sempre he tingut alguna desgràcia que en la gravació de cadascun dels meus discos ha passat alguna greu i aquest cop la Covid-19. La pandèmia ens va agafar en ple procés de gravació i vam estar mig any aturats i a l’estiu vam retornar. Però s’ha de seguir endavant, peti qui peti.

Un disc doble amb quatre portades…

Vaig parlar amb el dissenyador Jordi Romero, que ja es va encarregar de la portada del meu llibre de memòries, que vaig publicar fa tres anys. Li vaig comentar la idea que hi aparegués el grup i diversa gent de Reus i ell ens va portar cap al mític disc del Sgt. Peeper’s de The Beatles. Però hi he volgut posar tanta gent que al final hi ha quatre portades.

Parla’ns de la presentació del disc…

L’estem acabant de perfilar. Seran dos concerts els dies 1 i 2 de maig al Bravium Teatre. El dissabte 1 a la nit farem el disc elèctric i el diumenge 2 a la tarda l’acústic. Tindrem la presència de diversos convidats, alguns dels seus protagonistes, i potser un muntatge audiovisual en el que estem treballant. Esperem que l’espectacle estigui a l’alçada del disc.

El seu títol és ‘Cançons RTV’. Com definiries un RTV?

És una persona de Reus, peculiar i molt de Reus. Nascudes a Reus o vingudes de fora però que s’integren totalment al tarannà social, cultural, esportiu i farandulero de la ciutat. Persones que se senten molt de Reus. Hi ha coses que se saben aquí i a fora, però n’hi ha que són molt pròpies de la ciutat.

Com et presentaries a algú que encara no et coneix?

Sóc una artista showman humorista a qui li agrada fer coses perquè la gent s’ho passi bé. Ja sigui escoltant les meves cançons o assistint als concerts. Transmetre sentit de l’humor, com ja vaig fer en política, tot i que allò va ser una tragicomèdia. La situació actual està molt malament i la gent el que necessita és riure.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.