La mostra “Pel febrer, Carnestoltes hem de fer” serà la protagonista del Carnaval 2021 a Reus

La mostra "Pel febrer, Carnestoltes hem de fer" serà la protagonista del Carnaval 2021 a Reus

Una mostra sobre el Carnaval centrarà els actes d’aquest 2021 a Reus. Les circumstàncies actuals arran de la pandèmia de la COVID19 condicionen la celebració del Carnaval, però des de l’Institut Municipal Reus Cultura s’ha decidit organitzar la mostra “Pel febrer, Carnestoltes hem de fer”, que té com a fil conductor “Com haguéssim gaudit de la festa d’enguany en condicions normals?” i que ha comptat amb la col·laboració de la FRAC.

La mostra s’obrirà aquest dijous i es podrà visitar al Castell del Cambrer fins al 28 de febrer, de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 h, dissabtes de 10:00 a 14:00 h i de 17:30 a 20:30 h. Els diumenges també estarà oberta de 10:00 a 14:00 h. Les entrades estaran a disposició a partir d’aquest dilluns dia 8 de febrer, a les 14:00 h a www.ticket.reuscultura.cat. Són gratuïtes i imprescindibles per poder accedir a la mostra.

Comptarà amb diversos àmbits: els treballs participants al concurs de cartells, un recull de fotografies de les colles de carnaval actuals i plafons que expliquen d’una forma «diferent» els actes propis del carnaval reusenc, amb la presència de diversos elements identificatius, com el Carro dels Morts de la FRAC, entre d’altres.

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat que “el Carnaval és una festa ciutadana en què l’Ajuntament acompanya el col·lectiu organitzador.  Enguany, arran de la pandèmia hem decidit muntar aquesta mostra perquè la voluntat nostra és que, malgrat tot, la gent tingui present el Carnaval”.

Així doncs, la mostra “Pel febrer, Carnestoltes hem de fer” serà l’acte central del Carnaval 2021 a Reus, un programa que compta amb les següents activitats:

Actes previs

FEBRER

  • Del 8 al 13 de febrer, activitats on-line relacionades amb el carnaval, organitzades pel Casal Jove La Palma. Més informació a l’Instagram @joventutreus.
  • Dimecres 10 de febrer. A les 17:30 h, taller de maquillatge on-line amb Always Makeup. A partir de 12 anys. Inscripcions gratuïtes a joventut.reus.cat

CARNAVAL DE REUS

  • Dijous 11 de febrer. A les 17:30 h, al CENTRE CULTURAL EL CASTELL, obertura de la mostra «Pel febrer, Carnestoltes hem de fer», que es podrà visitar fins al 28 de febrer, de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 h, dissabtes de 10:00 a 14:00 h i de 17:30 a 20:30 h i diumenges de 10:00 a 14:00 h. Entrada gratuïta, imprescindible entrada prèvia a www.ticket.reuscultura.cat.
  • Dijous 11 de febrer. Al vespre, en diferents PUNTS DE LA CIUTAT, disfressada d’escultures i altres monuments reusencs.
  • Dissabte 13 de febrer. A les 12:00 h, a LA PALMA, Cantaval. Amb motiu del desè aniversari del Cantaval, estrena de les versions satíriques i humorístiques d’enguany, recordatori dels grans hits de les edicions anteriors i mostra de cant improvisat amb Cor de Carxofa. Organitza: Comissió del Cantaval. Entrada gratuïta, aforament limitat, imprescindible entrada prèvia a www.ticket.reuscultura.cat.
  • A partir del 17 de febrer, Dimecres de Cendra, la Vella Quaresma presidirà la plaça de les Peixateries Velles.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.