Andreu Rodríguez Figuerola, in memoriam

Andreu Rodríguez Figuerola, in memoriam

Voldria tenir un record des d’aquestes pàgines per Andreu Rodríguez Figuerola, que ara fa uns dies ens ha deixat. El seu referent, la seva llarga i dilatada trajectòria empresarial i el seu compromís amb la dinàmica ciutadana i amb la cultura són exemple d’una manera de ser de Reus que explica moltes de les fites que com a ciutat hem assolit als llarg dels anys.

Cofundador d’Industrias Rodríguez, impulsor de Reddis Mutua d’Assegurances i de la Fundació Privada Reddis, compromès sempre amb el projecte del Centre de Lectura de Reus i amb la cultura en general, la seva és una trajectòria àmplia i profunda basada en el compromís cívic, en la disposició a imaginar i a fer, i en la capacitat de veure la ciutat en el seu conjunt i més enllà, en relació amb el territori i el país.

Com a empresari, al capdavant d’Industrias Rodríguez, de Big Drum Ibérica, de Coaliment Reus o DIRSA, la seva va ser una contribució destacada al desenvolupament d’una ciutat que a partir dels anys 50 del segle XX va buscar espais de projecció i de creixement amb fórmules emprenedores i visió de futur, sense escatimar esforços ni energies. Una ciutat que necessitava també refermar el paper destacat de les entitats i associacions, la importància dels projectes col·lectius pensats per millorar les condicions de benestar de les persones i, sobretot, en el paper fonamental de la cultura per vertebrar un gran projecte compartit.

Actiu fins al final, compromès amb els valors que van guiar sempre la seva trajectòria, Andreu Rodríguez és i serà sempre un reusenc de referència i un exemple a recordar per tots els conciutadans que el vam conèixer.

Carles Pellicer Punyer
Alcalde de Reus

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.