La nova parada de busos interurbans de Reus davant de la Biblioteca Xavier Amorós entra en funcionament dilluns 26 de juliol

La nova parada de bus interurbà de Reus, anomenada Reus Centre (Passeig) i que està situada davant de la Biblioteca Xavier Amorós, entrarà en funcionament el proper dilluns, 26 de juliol. El nou emplaçament comporta el trasllat de parades dels autobusos interurbans de la plaça del Nen de les Oques amb l’objectiu de descongestionar la plaça per oferir un millor servei als usuaris, i afavorir, alhora, la mobilitat del trànsit.

La nova parada del carrer Doctor Frias reuneix totes les condicions de seguretat pels seus usuaris i està equipada de marquesines, bancs i papereres, i serà accessible i adaptada per a persones de mobilitat reduïda. A més, comptarà amb panells electrònics informatius visibles i actualitzables pel que fa els horaris i les incidències en els serveis.

El trasllat de les línies de bus

L’ordenació en superfície de l’espai urbà és competència municipal, però la distribució de parades interurbanes és competència de la Direcció General de Transports i Mobilitat.

Així, les línies de bus, que depenen de la Generalitat de Catalunya, queden repartides segons s’indica al quadre de la imatge adjunta.

El trasllat de les línies suposa un canvi en la distància i el temps d’accés de l’usuari i també en el recorregut dels serveis interurbans. Per això s’ha analitzat l’afectació en aquests dos paràmetres, per determinar quines són les expedicions i les línies més adients que cal traslladar. En aquest sentit, també s’ha realitzat un estudi de recorreguts de totes les línies per avaluar els impactes del canvi proposat. Per completar l’anàlisi, el passat més de desembre es va realitzar una enquesta als usuaris de la Plaça de les Oques per determinar els indrets d’accés o difusió.

La nova estació

El passat mes d’abril es van iniciar els treballs d’arranjament de l’àrea de zona blava Riudoms, realitzats per Reus Transport, que han contemplat les actuacions per a la construcció d’una andana al carrer de l’Escorxador i quatre més al carrer del Dr. Frias. L’obra ha reduït la superfície de l’àrea d’aparcament de 108 a 100 places i dos més per a persones amb mobilitat reduïda. Les 4 places per a autocaravanes s’han reubicat.

El projecte, encarregat i gestionat per Reus Transport, ha comptat amb un pressupost de 40.000 euros. Al llarg del mes de juliol els operadors de transport interurbà han pogut fer proves a la nova parada.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, afirma que “es tracta d’un projecte de ciutat que millora el servei del bus interurbà, i és una inversió molt esperada pels veïns i veïnes de la zona que alleugerirà la densitat de trànsit a la plaça del Nen de les Oques i hi millorarà la fluïdesa. Portem molt de temps treballant en aquest projecte i, tot i que no ha estat fàcil, ens n’hem sortit i ja el tenim aquí. ”.

Per la seva banda, la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, valora que el nou emplaçament “serà molt més còmode pels usuaris i pels operadors de transport. De la mà de la Generalitat, oferim un millor servei als usuaris. El nou emplaçament manté l’accés ràpid dels usuaris al centre de la ciutat i resol bona part de les problemàtiques que hi havia fins ara”.

La directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, considera que “amb aquesta nova estació, els serveis d’autobús interurbans que passen per Reus queden molt més ordenats, amb el seu espai exclusiu de parada. A més, els ciutadans tindran accés a una millor qualitat del servei, tant des de punt de vista de la informació, com de l’accessibilitat i el confort.”

La nova reordenació permet la coincidència de diversos vehicles (fins a cinc de manera simultània) en un mateix espai. Igualment, la nova parada manté l’accés ràpid al centre de la ciutat per als usuaris i per fer més agradable l’espera, disposa de bancs i marquesines, i ha mantingut tot l’arbrat existent.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.