La presentació del CD dels 20 anys del Reussona tanca aquest dijous el cicle de concerts “Fil Musical”

“Fil musical”, el nou cicle de concerts de petit format, que han programat aquest mes de juliol la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència (a través del Casal de Joves), l’Associació Cultural Anima’t, i els responsables del servei de bar dels jardins de la Casa Rull, tanca aquest dijous, 26 de juliol l’agenda de concerts amb l’actuació de Mostassa, i la presentació del CD que s’ha editat per commemorar el 20è aniversari del Concurs de Música Jove Reussona. El p&uacut e;blic assistent a aquest darrer concert es podrà endur un CD que recull cançons dels grups guanyadors de les edicions anteriors del concurs.

Mostassa és un grup de pop-rock de Valls, que va guanyar l’última edició del Reussona, amb la presentació del seu primer disc, “El que vam ser” (Picap, 2017), encara no fa un any. Un àlbum en què marquen una forta personalitat pròpia, amb tocs de Radiohead. El grup està integrat per Guillem Arnau (Pepet i Marieta), a la bateria i a la percussió; José López a la guitarra; Xavier Tregón al baix; Guillem Gené (Els cecs d’Esterri) amb la seva veu i Eduard Fernández a la guitarra i veus. Aquest nou projecte ja els ha permès tocar amb bandes com La Pegatina o Dr. Calypso. Serà una bona oportunitat per a tornar a gaudir dels Mostassa a Reus, en un concert que commemora els 20 anys del Concurs de Música Jove Reussona.

La programació del “Fil Musical” s’ha completat amb els següents concerts:

Ferran Palau
Pop metafísic, Colbató. Dijous, 5 de juliol, 21:00 h. El compositor dels Anímic, Ferran Palau, publicava aquest passat febrer el seu tercer disc en solitari, “Blanc” (Halley Records). Blanc és un treball “lluminós” que, segons el mateix músic, té aparença d’inofensiu tot i que en realitat “és una espina que es clava”. Palau ha apostat per uns temes amb interpretacions obertes perquè cadascú “entri en l’atmosfera” i hi posi la seva història i vivències. El nou disc s’identifica amb el gènere que han batejat com a “pop metafísic”. Segons Palau, es tracta d’una manera d’entendre el caos i “gaudir-lo” en què les mateixes preguntes “aporten la resposta”.

Pau Vallvé
Pop d’autor, Barcelona. Dijous, 12 de juliol, 21:00 h. Pau Vallvé presentava al gener del 2017 el seu quinzè disc, el quart sota el seu propi nom. El disc té dues parts: la primera, “Abisme cavall hivern” i la segona, “Primavera tornar”. Segons el mateix Pau Vallvé aquest disc no té una temàtica concreta o un tema principal, sinó que és més aviat un itinerari o un viatge des d’un punt a un altre que passa per molts estats d’ànims pel camí. El viatge per això és circular, ja que comença i acaba en el mateix lloc. El doble disc inclou 22 cançons i està autoeditat i no distribuït comercialment, tan sols es pot adquirir pel web de l’autor o en els concerts.

Maria Rodés
Pop intimista, Barcelona. Dijous, 19 de juliol, 21:00 h. El 18 de maig d’aquest any s’editava “Eclíptica”, quart disc de Maria Rodés, gravat a Abuelita Estudis (Barcelona) i Koryland Studios (Barcelona) i mesclat per Jordi Mora. Eclíptica és un disc conceptual inspirat en el seu avantpassat astrònom Lluís Rodés, que va dirigir l’Observatori de l’Ebre durant la Guerra Civil. A través dels escrits del diari d’aquest astrònom, Maria Rodés parla sobre astronomia, espiritualitat i la Guerra Civil, tot allunyant-se de l’anterior, ja que es tracta d’un treball més rítmic i lluminós que els editats fins al moment. Ja fa cinc anys de l’últim concert de Maria Rodés a Reus, que precisament va se r als jardins de la Casa Rull.

Reussona
El Concurs de Música Jove Reussona és un certamen creat l’any 1999 per l’Ajuntament de Reus que té per objectiu promocionar i ajudar a les noves formacions musicals juvenils del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

Actualment, el concurs es celebra en una sola fase, una final on participen les tres formacions escollides entre totes les maquetes presentades d’on surt el guanyador. De les tres formacions, una s’escull a través d’una votació popular i dues a través d’un jurat format per persones especialistes en l’àmbit musical.

La final del concurs es programa habitualment dins de la programació de les Barraques de Reus que es celebren pels vols de Sant Joan a Reus.

Llibret Reussona

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.