Consolidació del Casal Adaptat Gaudi, adreçat a infants amb trastorns de l’espectre autista

El Casal Adaptat Gaudi s’adreça, per segon any consecutiu, a infants entre 6 i 12 anys amb trastorns de l’espectre autista lleus o moderats i també a altres trastorns del desenvolupament com, per exemple, el TDAH. Aquest casal està organitzat per l’Associació Aspercamp. En concret, s’han ofert 20 places cada setmana del 2 al 27 de juliol, de 9 a 13 h a l’Escola Rubió i Ors. Les regidores de Benestar Social, Montserrat Vilella, i d’Ensenyament, Maria Dolors Sardà, han visitat les activitats del casal aquest dimecres, 25 de juliol.

Al casal s’hi realitzen activitats preesportives, d’expressió musical i corporal, psicomotricitat, relaxació i jocs d’aigua. Unes pràctiques que generen vincles d’amistat i, per tant, són molt adients per potenciar les habilitats socials i comunicatives d’aquests infants.

Molts dels infants amb Trastorns de l’Espectre Autista viuen en un món que se’ls representa caòtic, en canvi permanent i ple d’imprevistos. També tenen dificultats per interactuar amb les persones i tenen una major sensibilitat. La bona notícia és que el cervell és molt plàstic i amb estratègies d’intervenció terapèutica adients, la base de les quals és ensenyar a aquests infants a moure’s en aquest context on han nascut que els resulta complicat i ajudar-los a superar dificultats, es pot aconseguir una bona adaptació i facilitar l’accés i la comprensió de l’entorn.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, recorda que «l’estiu passat vam apostar per aquest casal per què junt amb les famílies d’aquests infants vam detectar una necessitat, tot i que dubtaven si l’ompliríem. Ara, amb aquesta segona edició, en què s’han cobert majoritàriament les places, podem afirmar que el Casal Adaptat Gaudi és ara ja una iniciativa consolidada».

Casal d’Estiu Adaptat
L’AMPA CEEP Alba gestiona l’organització del Casal d’Estiu Adaptat, que es fa del 2 al 27 de juliol de 9 a 13 h a l’Escola General Prim. Enguany, hi participen 40 infants escolaritzats en centres o unitats d’educació especial de Reus i infants de necessitats educatives especials residents a Reus i els seus germans i es realitzen diverses activitats com hipoteràpia, tallers de creativitat, teràpia de gossos, musicoteràpia i hidroteràpia.

Inclusió als casals d’estiu
A més del Casal Adaptat Gaudi i el Casal d’Estiu Adaptat, Reus també compta amb 25 infants amb necessitats especials que participen dels casals d’estiu generalistes, organitzats per la Regidoria d’Ensenyament, i que disposen d’un monitor de suport.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.