La recreació històrica a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre protagonitza una guia de bones pràctiques i un portafolis d’experiències

Fruit del treball realitzat conjuntament entre l’operació Patrimoni Cultural del PECT TurisTIC en Família, coordinada des del Patronat de Turisme de la Diputació, i els agents culturals i turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre amb l’objectiu de potenciar les festes i les activitats de recreació històrica que se celebren a la demarcació s’han elaborat els dos documents. Els dos projectes presentats aquest dijous durant una jornada tècnica telemàtica volen esdevenir eines útils per tal de fer arribar aquest tipus d’experiències al públic familiar.

La guia de bones pràctiques ‘La recreació històrica orientada al públic familiar a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre’ recull les pautes per tal d’orientar l’estructuració i disseny de nous productes de recreació històrica adreçats a les famílies, millorar aquells que ja existeixen a la demarcació o augmentar la seva competitivitat.

Com a complement a la guia s’ha elaborat el Portafolis d’experiències, resultat d’una tasca de coneixement i catalogació de l’àmplia oferta en propostes de turisme cultural de recreació històrica que ja existeix a la demarcació. S’han agrupat, ordenat i descrit els diferents esdeveniments, festes i activitats d’aquest àmbit que estan orientades al públic familiar. Aquest ambiciós document vol esdevenir una font dinàmica d’informació, que aconsegueixi captar l’interès del públic i en propiciï la visita a través d’un procés de digitalització que promourà el projecte TurisTIC en Família.

A través dels següents enllaços podeu accedir a la informació de la jornada tècnica que ha tingut lloc aquest dijous:

https://costadaurada.info/coneix/turistic-en-familia/jornada-tecnica-recreacio-historica-per-al-public-familiar-a-cosa-daurada

https://terresdelebre.travel/coneix/professional/turistic-en-familia/jornada-tecnica-recreacio-historica-per-al-public-familiar-a

I aquest és l’enllaç directe al Portafolis d’experiències:

https://costadaurada.info/sites/default/files/jornades/portafolis.pdf

https://terresdelebre.travel/sites/terres/files/jornades/portafolis.pdf

PECT TurisTIC en Família

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar. PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”.

El PECT TurisTIC en família és una iniciativa d’intervenció coordinada liderada per la Diputació de Tarragona. Els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que coordina el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

El PECT TurisTIC en família és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.