La reusenca Gabriela Garcia guanya la fase territorial del “Premi A Dona Professional Autònoma” a la Direcció Territorial Catalunya

Gabriela Garcia, fundadora de Vetalliance Reus i Cambrils, empresa dedicada a l’atenció veterinària, ha estat seleccionada per la seva trajectòria professional com la guanyadora de la Direcció Territorial Catalunya del Premi A Dona Professional Autònoma CaixaBank. La Direcció Territorial Catalunya, engloba la demarcació de Girona, Tarragona i Lleida, i les comarques del Bages, Berguedà i Osona.

 
Amb aquests guardons, CaixaBank reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi d’Espanya i dona suport a la tasca i l’aportació a la societat d’aquest col·lectiu, que és una peça clau en l’economia. Vetalliance, una clínica veterinària situada a Reus i Cambrils, engloba la part general de consultes, radiologia, ecografia, cirurgia i anàlisis, i col·labora amb professionals especialistes del sector per donar la millor i més complerta atenció. Gabriela Garcia, originaria de Veneçuela, i llicenciada en Veterinària, va obrir fa 8 anys la clínica de Reus, i fa 2 anys la de Cambrils. Garcia, ha fet créixer el negoci inclús en temps de pandèmia, contractant nous veterinaris i veterinàries per les seves clíniques. A més, la veterinària col·labora amb associacions proteccionistes d’animals i és professora de dansa clàssica.

Gabriela Garcia ha estat seleccionada entre més de 44 candidatures que s’han presentat a la Direcció Territorial Catalunya. Per a la seva elecció, el jurat (integrat per directius de CaixaBank) ha valorat la fortalesa dels seus serveis, així com el grau d’innovació del seu projecte professional, la incidència en la creació d’ocupació o qüestions relacionades amb la sostenibilitat i l’impacte social, entre altres factors.

En el conjunt del territori espanyol, en aquesta primera edició dels guardons han participat 691 professionals autònomes.

Gabriel Garcia optarà, juntament amb les altres 13 premiades en la fase territorial (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), al guardó nacional. La guanyadora del Premi Nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per  destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d’una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l’Associació de Treballadors Autònoms.

També formarà part d’una comunitat virtual que es crearà on podrà accedir juntament amb la resta de les guanyadores de la fase territorial i la guanyadora nacional. A través d’aquesta xarxa de networking podran compartir coneixements, idees i experiències i serà un punt de trobada per  establir vincles professionals amb altres membres d’aquest col·lectiu.

Més d’1,1 milions de dones autònomes a Espanya

Tal com es desprèn de l’Informe Dona Autònoma 2019 elaborat per l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA), a Espanya hi ha més d’1,1 milions de dones autònomes, la qual cosa representa el 35,9% del col·lectiu. El percentatge és superior a la mitjana europea, on les dones representen el 32,8% dels autònoms.

Es tracta, a més, de professionals amb una importància creixent en l’economia: des de 2009, el nombre de dones autònomes s’ha incrementat un 11%.

Per trams d’edat, cal destacar que la franja d’entre 45 i 54 anys és la que concentra un major nombre de dones que treballen per compte propi, encara que el major percentatge respecte als seus companys homes es troba en el grup entre 25 i 34 anys, on les dones suposen un 39,1% del total d’autònoms.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d’oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l’economia i ha creat aquest premi com una mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d’oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank) o a l’excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d’acció vinculades a l’esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

D’altra banda, CaixaBank és també l’entitat financera de referència en serveis financer al col·lectiu d’autònoms, on compta amb una quota de mercat del 33,23%, amb més d’un milió de clients. D’aquesta xifra, el 37,3% són dones.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.