La setena edició dels Premis Vinari dels vermuts catalans reuneix a seixanta vuit referències d’arreu de Catalunya

Avui dilluns 10 de maig, Reus encapçala el concurs amb el tast professional que reuneix a un panell professional format per sommeliers, bàrmans, periodistes especialitzats, distribuïdors i enòlegs. El jurat tasta a cegues les referències que es presenten en les diverses categories sota la direcció tècnica d’Ester Bachs i ho ha fet en un espai singular de la ciutat, la Casa Navàs. Aquest any es presenta amb un nou format renovat, el concurs combina l’avaluació d’experts i la votació popular a Reus, Terrassa, Palamós, El Masnou, Cambrils i Tossa de Mar.

D’altra banda, membres del Club del Bàrman de Catalunya trien quin és el millor vermut per fer còctels.

El certamen que reuneix els millors vermuts de l’any, es torna a realitzar a Reus, ciutat que acull el certamen des de la primera edició i que n’és la principal patrocinadora.

La setena edició dels Premis Vinari dels vermuts catalans ha estat el concurs més nombrós que s’ha fet fins ara, amb la participació de 68 marques de vermuts diferents elaborats en diversos punts de Catalunya que son valorats per un jurat especialitzat, format exclusivament per membres de l’Associació Catalana de Sommeliers i de l’Associació d’Enòlegs de Catalunya. Els professionals  que formen part del jurat avaluen a cegues els productes a partir de criteris visuals, olfactius i gustatius i comparteixen espai amb membres del Club del Bàrman de Catalunya que trien, també a cegues, quin dels vermuts participants és el millor per a elaborar còctels.

Un cop realitzada la primera avaluació professional i amb la validació de tots els vermuts, es procedirà a celebrar sobre el territori rutes, mostres i fires del vermut on hi haurà una part de vot popular. Aquestes activitats començen al maig i se celebraran als municipis interessats fins al setembre. Les persones que assisteixin a les mostres de vermuts dels Premis Vinari votaran a cegues, com el jurat d’experts, sense conèixer la marca ni la etiqueta, quin és el seu vermut preferit i el seu veredicte se sumarà al del jurat professional. També es podran gaudir i degustar les marques de vermuts participants, amb activitats de tastos i estands amb els elaboradors on podran mostrar els seu producte dins de jornades gastronòmiques de màxima afluència de públic. La voluntat de l’organització dels Premis Vinari és acostar els vermuts al màxim de gent possible per tal de posar en valor la proximitat i la qualitat del nostres vermuts.

Ester Bachs, directora dels Premis Vinari, es mostra contenta pel suport i acceptació del concurs, i també per la participació de nous cellers elaboradors de vermut. “El sector vermuter creix per totes bandes, veu cada any noves marques al mercat i el consumidor continua creient en el producte”; I afegeix que “coincidim amb els elaboradors que el vermut viu un moment dolç i a més, estem contents de veure com el nombre de cellers que n’elaboren s’apunten al concurs i ens fan confiança”.

Finalment, al setembre s’organitzarà l’acte final de lliurament dels Premis a Reus, on es concediran els reconeixements als millors vermuts blancs, rojos o negres, reserva, d’altres estils i al millor vermut per a còctels amb una recepta original creada pel Club del Barman de Catalunya.

Els Premis Vinari dels vermuts catalans van neixer l’any 2014 amb la inquietud de revaloritzar un producte tradicional del país com és el vermut, elaborat en diversos cellers catalans seguint diverses fórmules i estils. Organitzat pel portal Vadevi, compta amb el suport de Reus Promoció i la col·laboració de la marca de sifons, Sanmy-Geiser, de l’Associació Catalana de Sommeliers, el Club de Bàrmans de Catalunya i Gràfiques Varias.

La setena edició dels Premis Vinari dels Vermuts compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i  el suport i patrocini dels  ajuntaments de Terrassa, Palamós, El Masnou, Cambrils, Tossa de Mar, i també la col·laboració de Bon Preu-Esclat, Sanmy-Geiser, Sarau, Tastets productes gourmet dels països catalans, Riedel Euroselecció, Gràfiques Varias, Club del Barman de Catalunya, l’Associació Catalana de Sommeliers i Enòlegs.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.