La Somera de Reus, nou element festiu

La Colla Gegantera Els Alegre, amb la col·laboració de l’Institut Municipal Reus Cultura, ha presentat el projecte de construcció d’un nou element festiu per a la ciutat, La Somera de Reus. El disseny s’ha encarregat a l’escultor de Solsona Pau Reig, autor de diferents propostes d’imatgeria festiva a Catalunya. La confecció de les diferents peces del vestuari de la nova bèstia aniran a càrrec d’El Barato de Reus, amb un disseny, esbós i confecció de les peces fets per Josep Maria Casas. 

L’acompanyament musical de La Somera de Reus serà una cobla de tres quartans, formada per un flabiol i tamborí, un sac de gemecs i una tarota. El creador de la música és Roger Jordan.

Per tal de finançar el projecte i recollir els diners necessaris perquè La Somera sigui una realitat s’engegarà una campanya popular i es fa una crida als ciutadans de Reus perquè puguin fer les seves aportacions. La voluntat és que es pugui apadrinar un picarol, la peülla, les orelles, la cua o el domàs, segons l’aportació que es faci, seguint la crida #ApadrinoLaSomeraDeReus. 

Una de les primeres accions la farà el Forn Huguet amb la creació de la galeta de La Somera, feta per Ramon de La Fuente, i que formarà part de la campanya de finançament. 

La Somera de Reus té un logotip propi que s’anirà veient en tota la campanya de comunicació del projecte, creat per Arnau  Fernàndez, mentre que la imatge corporativa de l’entitat l’ha ideat Adrià Ortiz.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que “la proposta de crear La Somera de Reus sorgeix de la necessitat de la pròpia colla de créixer, per un costat, i, per l’altre, de cobrir espais on a vegades el Seguici Festiu de la ciutat no arriba, ja sigui per temes de protocol o per necessitats”. I ha afegit que, “des de ReusCultura donem suport a les iniciatives que impliquen la participació activa de la ciutadania i, com és aquest cas, més tenint en compte que es tracta d’un projecte molt treballat, ben pensat i coherent, que inclou una voluntat festiva i pedagògica que de ben segur sumarà al que ja és actualment la nostra cultura popular reusenca”. 

La Colla Gegantera dels Alegre és una entitat cultural de la ciutat de Reus, formalitzada com a tal l’any 2018 coincidint amb la celebració del desè aniversari de la colla i, que el seu objectiu principal és promoure les festes, costums, i tradicions del territori català, que intenta estar present en diversos moments del cicle festiu de la ciutat i del país. Es realitzen una quarantena de sortides i actuacions en diverses poblacions d’arreu de Catalunya, però també en diversos barris, i escoles de la ciutat. A més d’assistir al llarg de l’any a diverses trobades on es convida l’entitat, aquesta també organitza la seva pròpia Trobada de Gegants, convidant una desena de colles cada any.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.