La subvenció al menjador escolar per al curs 2019-2020 es podrà sol·licitar des del 20 de maig fins al 21 de juny

Menjador escolar

Enguany, la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus torna a prioritzar les famílies en situacions de vulnerabilitat social a l’hora de subvencionar l’assistència als menjadors de l’alumnat d’ensenyament obligatori i de segon cicle d’educació infantil dels centres educatius públics i concertats de la ciutat. Els ajuts es podran sol·licitar des del 20 de maig fins al 21 de juny, tots dos dies inclosos. La sol·licitud es podrà fer demanant cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), ubicada a la plaça del Mercadal, i també, enguany, per primer cop, per via telemàtica.

Els detalls de la tramitació es poden consultar a través de l’apartat corresponent de la seu electrònica de l’Ajuntament de Reus.

Reus és un dels ajuntaments que més diners destina a aquests ajuts. La convocatòria del curs 2019-2020 preveu una dotació d’1.575.000 euros, ampliable segons les necessitats com en les convocatòries anteriors, entre l’Ajuntament i la Generalitat.

Com a novetat d’enguany, l’Ajuntament de Reus, complementarà l’ajut que la Generalitat atorga a l’alumnat de l’Escola d’Educació Especial Font del Lleó.

Els requisits de les subvencions del curs 2019-2020

El llindar de renda aplicable és el següent:

  • Primer adult (sustentadors principals): 10.096,50 euros.
  • Segon adult (sustentadors principals): 5.048,30 euros.
  • Altres adults diferents dels sustentadors principals: 2.524,15 euros.
  • Per a cada nen/a de la unitat familiar: 3.028,95 euros.

Els aspectes més destacats d’aquesta convocatòria, ja consolidats, són aquests:

  • Complementació municipal: com cada any, l’Ajuntament complementa l’ajut de la Generalitat per a les famílies amb menys recursos econòmics.
  • Conciliació familiar: l’Ajuntament té en compte la conciliació familiar per accedir a un ajut en el pagament del menjador escolar, a banda dels criteris establerts per la Generalitat. Es paguen 5 euros a les famílies que superen els barems establerts per la Generalitat en els casos que tots dos membres treballen en horari de menjador escolar i que compleixin els barems establerts per l’Ajuntament. A banda d’aquests casos, l’Ajuntament, també complementa a les famílies en situació de conciliació familiar que reben mig ajut de la Generalitat fins a arribar als 5 euros, excepte quan reben un ajut superior entre la Generalitat i els complements de l’Ajuntament per altres criteris. Així, sempre es dóna l’ajut que afavoreix més a la família. També es manté el suport a les famílies monoparentals.
  • Compactació: les famílies que rebin mig ajut i ho sol·licitin, també podran compactar. Aquesta demanda s’haurà de fer constar a la sol·licitud.
  • Responsabilitat del beneficiari: a Reus, l’ajut màxim que es pot rebre amb el complement de l’Ajuntament és de 6,10 euros en lloc dels 6,20 euros que és la subvenció màxima establerta per la Generalitat. Amb aquesta mesura es pretén que la família beneficiària es faci responsable del pagament de 10 cèntims simbòlics, per tal que tingui constància que aquest servei té un cost.

Control de les subvencions
Un cop s’ha concedit la subvenció, es fa un seguiment exhaustiu de l’ajut amb diferents mesures.

Així doncs, la regidoria de Benestar Social inspecciona de forma aleatòria l’assistència al menjador escolar per part de l’alumnat que les seves famílies reben subvencions.

Així mateix, hi ha l’obligatorietat per part de les famílies que reben subvenció de comunicar a l’escola abans de les 10 h del mateix dia si els infants no assistiran. En cas de no avisar, la família ha d’assumir el cost del dia del menjador.

A més, la no assistència injustificada de l’alumne al servei de menjador escolar per un període de 10 dies consecutius, o de 15 dies no consecutius, compresos en un període màxim de dos mesos, provoca la suspensió i posterior revocació de l’ajut.

La Regidoria de Benestar Social també vetlla perquè les famílies que durant el curs no han de fer ús de la subvenció, tot i tenir-la concedida, tramitin la renúncia, la qual cosa permet destinar els diners a altres famílies que han presentat la sol·licitud per situació sobrevinguda.

Les dades del curs 2018-2019
Aquest curs 2018-2019 s’han rebut 3.466 sol·licituds d’ajuts al menjador escolar, de les quals se n’han concedit 2.627. El curs 2017-2018 se’n van rebre 3.128 sol·licituds i se’n van concedir 2.448. Per tant, aquest curs, s’han beneficiat de la subvenció 179 alumnes més que durant el curs anterior.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.