La Vella Quaresma perd la primera cama

Els escolars de la ciutat han reprès aquest divendres l’activitat de serrar setmanalment una cama a la Vella Quaresma, un programa promogut per les regidories de Cultura i d’Ensenyament i Política Lingüística, pensat per tal de preservar i continuar les celebracions del calendari festiu tradicional.

L’activitat està adreçada als xiquets i xiquetes de la ciutat i la primera sessió ha estat protagonitzada per Eloi Romañá, autor de la il·lustració de la Vella Quaresma d’enguany, i dos representants del departament de Brigades de l’Ajuntament, que cada any vetllen perquè l’espectacle pugui ser realitat, que s’han encarregat de serrar la primera cama a la Vella Quaresma.

En aquesta primera sessió hi ha participat les escoles La Salle i Rubió i Ors. Aquest any, més de 2.500 nens i nenes d’ escoles i llars d’infants s’han sumat a la proposta festiva.

El “Carni”, protagonista

L’espectacle que es fa cada divendres de la Quaresma a les Peixateries Velles està protagonitzat per Xavi Picarols, que interpreta el personatge del “Carni”, el protagonista del Carnaval que no es resigna a la realitat que la festa s’ha acabat i que no tornarà fins l’any vinent.

La representació té lloc cada divendres a les 10:00h del matí i està acompanyat amb música, cançons i festa en directe cada setmana. La darrera de les sessions, en la qual es serrarà la última cama de la Vella Quaresma, es farà el dia 17 d’abril, coincidint amb el dimecres de la Setmana Santa, a les 12:00h del migdia. Cada setmana membres d’entitats locals, artistes, representants de la cultura popular, de la música o del teatre, aniran tallant les cames a la Vella Quaresma que, durant tot el període, està penjada a les Peixateries Velles.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.