40 anys de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Reus

Aquest any l’Associació celebra el seu 40è aniversari. La seva creació va ser gràcies a la unió d’un grup d’amics dels trens que la van fer possible.

El local està situat al Passeig Mata i s’hi realitzen diferents activitats dedicats als ferrocarrils i al maquetisme.

Durant aquests anys l’Associació ha realitzat moltes activitats, sempre donant a conèixer el món dels trens a tots els públics: fent viatges, conferències, projecció de documentals, un petit museu… Ha celebrat tres Congressos Nacionals d’Amics del Ferrocarril i ha editat dos llibres de la història del Carrilet de Reus a Salou. Pel 25è aniversari de l’Associació es va editar un llibre recordant la seva història així com una publicació mensual fins el 2013. una revista titulada “Bifurcació”.

Actualment l’Associació té uns 70 socis que  poden gaudir de les instal·lacions. Al primer local la biblioteca i la sala de passi de  projeccions, als posteriors s’han sumat un petit museu molt interessant amb peces de tren així com diverses maquetes, una d’elles reproduïnt el tram de Reus a Montblanc, i també una d’escala N i una altra de gran escala H0.

L’abril del 2003 es va inaugura el Parc del trenet de 5” al costat del Santuari de Misericòrdia. Un parc d’uns 500 metres de via amb tres màquines, 15 vagon, i  una gran estació. Fa alguns mesos s’ha ampliat el trajecta amb més de 700 metres de via i s’han sumat 3 màquines més així que actualment hi ha 5 màquines (l’última és una reproducció de vapor) i uns 30 vagons.

Aquesta és una breu història de l’Associació durant aquests 40 anys, de les seves activitats i dels equipaments que poden gaudir els nostres socis. Us convidem a venir al Parc del trenet i descobrir-nos.

Jaume Casas Associació d’Amics del Ferrocarril

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.