La Xarxa de Centres Cívics presenta la programació de tardor-hivern amb més de 150 propostes

La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals presenta la nova programació de tardor-hivern de la Xarxa de Centres Cívics amb activitats adaptades a la situació sanitària, encara marcada per la incertesa, que han implicat la combinació d’activitats presencials amb propostes online. El nou catàleg, sota el lema “Deixa’t emportar pel vent”, arriba a més de 150 propostes pels mesos d’octubre a febrer de 2022 i està plantejat per donar resposta a múltiples interessos i àmbits d’interès de la ciutadania.

D’aquesta manera, l’oferta tradicional de cursos i tallers es complementa amb activitats orientades a potenciar les relacions ciutadana i associativa dels usuaris i també a donar resposta a les necessitats de la ciutadania en aquest moment excepcional marcat per la pandèmia. La temàtica és molt variada: arts escèniques i musicals, arts plàstiques i manuals, balls i danses, creixement personal, activitats físiques i esportives, fotografia i creativitat digital, gastronomia, idiomes, informàtica i noves tecnologies, etcètera.

Continuarà la programació gratuïta  amb les iniciatives ja consolidades del cicle «Tocats pel vent», denominat així perquè gairebé tots els centres cívics tenen nom de vent. En aquest apartat s’ha programat l’espai “Rutes i més” amb sortides per conèixer l’entorn més proper de  la nostra ciutat promovent la salut i el benestar. També repeteix l’espai «Cultuquè?», un espai de difusió cultural i de coneixement, amb propostes a l’entorn del teatre, la poesia, la pintura o la música, entre altres, i es manté i reforça l’espai de les activitats en família, on els pares, mares o avis poden venir a realitzar l’activitat programada conjuntament.

Com ja és habitual, s’ha programat un calendari d’exposicions que recorreran els diferents centres cívics amb temàtiques diverses que van des de la fotografia artística al compromís social.

“Els Centres Cívics són equipaments per a la ciutadania i com a tal, donem espai a aquelles entitats i associacions que necessiten realitzar una activitat ja sigui d’atenció directa o grupal intentant tornar a la presencialitat de totes aquestes activitats de les entitats que s’havien quedat aturades. Continuem oferint un espai segur, complint amb les normes i aforaments recomanats pel Procicat”, ha manifestat la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores.

Novetats

Dins de l’apartat d’idiomes, en la nova programació s’incorporen l’àrab, el japonès i l’italià.

Com a novetat del bloc musical i de creixement personal s’han incorporat els tallers de cerimònia del te, cant de mantras (kirtan ioga), la cantada d’havaneres i conta-contes per adults.

Degut a la bona acollida dels tallers de guitarra, també s’incorpora el taller d’un altre instrument de corda com és l’ukelele.  

De les activitats infantils cal destacar petits cuiners, guitarra infantil o lectura infantil amb gossos.

Continuen les activitats esportives com el iogalates, txi-kung, biodansa, acro-ioga…

En l’espai de gastronomia hi haurà tallers presencials de cuina de tot el món en diferents horaris i per a tots els gustos.

Adaptació a la pandèmia

Els centres cívics prendran les mesures de prevenció necessàries per garantir la seguretat dels usuaris (aforament, distància, desinfecció, etc…), d’acord a les directrius de les autoritats sanitàries.

Es continuarà amb la política de devolució de quotes. L’organització es reserva el dret d’anul·lar o modificar les activitats programades, i en aquest cas es retornarà l’import del curs o la part proporcional a les persones inscrites.

El termini de preinscripció a les activitats estarà obert entre el 13 i el 30 de setembre de 2021. Les matrícules estaran obertes mentre hi hagin places disponibles. Es faran preferentment per internet (inscripcions.reus.cat) o presencialment a les consergeries dels centres cívics, de 9.00 a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h., en el cas que no siguin possibles les altres vies.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.