L’Ajuntament de Cambrils ofereix un nou servei d’atenció psicològica adreçat a persones LGBTIQA+

El Departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils ha engegat aquest octubre un nou servei d’atenció psicològica adreçat dones i a persones LGBTIQA+.  

Amb la incorporació d’una psicòloga especialitzada en gènere i LGBTIQA+ es cobreixen els dos serveis municipals adreçats als dos col·lectius. Per una banda, s’ofereix per primera vegada una atenció especialitzada a les persones LGBTIQA+ i al seu entorn familiar si aquest també ho precisa en el marc del Servei municipal d’Atenció Integral adreçat al col·lectiu LGBTIQA+. Per l’altra, s’amplia el servei d’atenció psicològica  ja existent del  Servei municipal  d’informació i atenció a les dones, oferint una atenció a les dones que presentin malestar emocional, no derivat de situacions de violència masclista.  

Es pot concertar cita amb el servei d’atenció psicològica a través del telèfon 977 79 45 79 (Ext.2107/2226) o els correus electrònics siad@cambrils.org o sai@cambrils.org.  

El Servei d’Atenció Integral LGBTIQA+ 

El Servei d’Atenció Integral (SAI) a la diversitat afectiva, sexual i de gènere LGBTIQA+ de l’Ajuntament de Cambrils ofereix atenció de qualitat i de proximitat a les persones del col·lectiu i al seu entorn i de forma especial a aquelles que pateixen, han patit o estan en risc de patir discriminació o violència per identitat i/o expressió de gènere o d’orientació sexual. 

El SAI és també un servei de sensibilització i informació dirigit a la ciutadania i a les entitats del municipi per tal de visibilitzar la diversitat afectiva, d’orientació sexual i d’identitat i/o expressió de gènere i prevenir la LGBTIQA+fòbia.  

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones 

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) atén tot tipus de qüestions relacionades amb l’exercici dels drets de les dones i ofereix assessorament legal en temes vinculats al dret civil, penal i de família, així com en qüestions relacionades amb el dret laboral i les situacions d’assetjament moral, sexual, per raó de sexe o diversitat sexual. 

També s’ofereix atenció psicològica, que ara s’amplia, per superar situacions de patiment emocional prestant una atenció especial a la superació de les situacions de violència masclista, acompanyant a les dones en el seu procés de recuperació. 

Són serveis gratuïts i confidencials, on professionals de diferents disciplines donen resposta a totes les demandes, ja sigui de manera directa o per coordinació i/o derivació a altres serveis municipals o supramunicipals. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.