L’Ajuntament de Reus augmenta el contacte amb joves i famílies en situació de vulnerabilitat

L'Ajuntament de Reus augmenta el contacte amb joves i famílies en situació de vulnerabilitat

L’Ajuntament de Reus fa 4.785 trucades a infants i joves en situació de vulnerabilitat i a les seves famílies durant el confinament

L’Àmbit d’Infància, Adolescència i Família i l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA), que depenen de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, han intensificat el contacte amb els infants i joves en situació de vulnerabilitat i les seves famílies durant el confinament. Des del 16 de març fins al divendres 5 de juny han fet 4.785 trucades a les famílies amb expedients de risc i d’alta intensitat i a la resta de famílies de l’àmbit per garantir que es cobreixen les necessitats bàsiques i per gestionar, en cas necessari, l’activació dels serveis d’urgència (accés a la Xarxa de Distribució d’Aliments, Servei d’Ajuda a Domicili…).

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella recorda que: “Hem intensificat l’atenció a la gent gran com a col·lectiu més afectat per la Covid-19. Tot i això, també hem tingut molta cura d’altres col·lectius en situació de vulnerabilitat i, en especial, de la infància i de l’adolescència i de les seves famílies, ja que amb les escoles i els instituts tancats, han patit un canvi d’hàbits sobtat. Un sotrac que requereix el suport específic per part d’un equip professional especialitzat”.

A més, la tècnica d’integració social fa seguiment telefònic dels serveis a domicili que realitzava abans del confinament i videotrucades.

Respecte al Servei d’intervenció socioeducatiu (SIS) tots els centres estan tancats i es fa un seguiment telefònic dels infants i adolescents i de les famílies i si es detecten necessitats socials, es gestionen.

L’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) i el Servei d’Integració Familiar en Família Extensa (SIFE) estan treballant de manera activa per tal de continuar garantint el benestar dels infants i adolescents de la ciutat i acompanyar, orientar i ajudar a les famílies a assolir els objectius programats. L’equip especialitzat de l’EAIA, format per treballadores i educadores socials, psicòlogues i pedagogues, contacta cada dia, mitjançant trucades telefòniques i whatsapps, amb les famílies i han elaborat material de suport per a infants, joves i pares durant el confinament.

Sant Jordi solidari
De manera especial, per Sant Jordi, les famílies van gravar en vídeo o van fotografiar l’activitat que van fer amb motiu de la Diada. Després, amb tot aquest material gràfic l’EAIA va editar un vídeo que va enviar als hospitals Sant Joan, Joan XXIII i Santa Tecla i a l’Institut Pere Mata, per animar i donar forces als malalts de la Covid-19 i al personal sanitari.

A més, com a servei especialitzat que tracta situacions d’infants i adolescents molt complexes, l’EAIA treballa de manera coordinada amb el Servei d’Atenció a la Infància i Adolescència (STAIA) de Tarragona i amb altres serveis especialitzats que tenen relació directa amb les famílies que atenen.

També, des del Pla de la Infància i l’Adolescència per a la Igualtat d’Oportunitats (PIAIO) es continua treballant de manera telemàtica per aconseguir l’objectiu que Reus pugui tenir el segell de “ciutat amiga de la Infància” d’UNICEF. Actualment s’està recollint tota la informació per a l’estudi encarregat a la Universitat Rovira i Virgili (URV).

L’Àmbit d’Infància, Adolescència i Família també ha gestionat la distribució de les targetes moneder del menjador escolar facilitades per la Generalitat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.