L’Ajuntament de Reus impulsa un paquet de mesures econòmiques per fer front a la crisi del Covid-19

El Govern de Reus ha acordat aquest dimarts, 17 de març el primer paquet de mesures econòmiques i fiscals que l’Ajuntament de Reus adoptarà per mitigar els efectes del Covid-19 en el teixit empresarials, en l’àmbit laboral i en el conjunt de la ciutadania.

El Govern ha pres aquestes mesures després que durant els primeres dies de la crisi s’hagi centrat adoptar i traslladar a la ciutadania les mesures preventives i sanitàries imprescindibles per fer compatible l’obligat l’aïllament social i la garantia en la prestació dels serveis públics essencials.

Les mesures econòmiques adoptades són les següents.

En relació a l’activitat comercial

  • Llicències de terrasses: Els titulars de les llicències d’ocupació de via pública –terrasses– no hauran de pagar aquesta taxa mentre duri la situació d’emergència i, per tant, des del passat dissabte que no se’ls cobrarà.
  • Taxa de recollida de la brossa comercial:  Els titulars d’establiments que tinguin l’activitat tancada per imperatiu legal no hauran de pagar la taxa de recollida de brossa comercial.
  • Taxa dels mercats de marxants: L’Ajuntament de Reus tampoc cobrarà la taxa als marxants dels mercats ambulants i brocanters que hagin vist suspesa l’activitat paradista.

En relació als impostos i taxes de caràcter general

  • Ajormanent del pagament d’impostos i taxes: L’Ajuntament posposa per un període mínim de 3 mesos el pagament dels següents impostos i taxes: Impost de Béns Immobles, Impost de vehicles de tracció mecànica, Taxa de recollida d’escombraries, Taxa de gual.

En relació a les empreses que presten serveis a l’Ajuntament

  • Avançar el pagament de factures: L’Ajuntament avançarà el pagament de les factures d’autònoms i petits i mitjans comerços per tal de dotar-los de liquiditat al més aviat possible.
  • Indemnització econòmica a les empreses amb contractes suspesos: L’Ajuntament indemnitzarà a les empreses que presten serveis ordinaris i no essencials per a l’administració, com ara la neteja escoles, el manteniment de parcs i jardins, la senyalització via pública, …  que han vist suspesos els seus contractes per raons de causa major.

En relació a les famílies

  • Ajuntament pagarà les beques menjador municipals: Com a complement la decisió adoptada per la Generalitat en relació a les beques menjador, l’Ajuntament de Reus està treballant per garantir el pagament de la part municipal.
  • Les famílies no hauran de pagar les Escoles Bressol Municipals: L’Ajuntament eximeix a les famílies del pagament de la quota de les escoles bressol municipals durant el temps que aquestes estiguin tancades.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.