L’Ajuntament de Reus limita que els petits supermercats puguin obrir més tard de les 21:00h

L’Ajuntament de Reus unificarà els horaris d’obertura dels comerços per evitar que els petits supermercats i botigues de conveniència pugui obrir més tard de les 21:00h, i contribuir a limitar així la mobilitat de la ciutadania durant l’emergència sanitària. Així ho ha acordat aquest divendres, 27 de març el Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Reus en la seva reunió diària.

La mesura es concretarà amb un decret que l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, signarà aquest mateix divendres, i que prohibirà que aquesta tipologia de comerços puguin obrir més enllà de els 21:00h. La regulació horària està definida en la Llei d’horaris comercials del Parlament de Catalunya, però la propi llei estableix que els municipis poden decretar modificacions per qüestions d’ordre públic o convivència ciutadana.

Gossos i civisme
D’altra banda, el Comitè d’Emergències també ha acordat traslladar a la ciutadania, en especial als propietaris de gossos, que reforci el criteri de prudència, eviti la picaresca, i limiti la mobilitat tant com sigui possible, encara passejar els gossos sigui un dels supòsits no inclosos en la restricció de la mobilitat prevista en el reial decret pel qual s’estableix l’estat d’alarma. Així mateix, es demana als propietaris que, ara més que mai, cal un comportament cívic amb els animals a la via pública, recollir els seus excrements i netejar les miccions amb aigua. Igualment, es recomana als propietaris de gossos que no passegin els animals m&eacut e;s lluny de 200 m del seu domicili com a mesura de prevenció. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.