L’Ajuntament de Reus obre “El Balcó de Reus”, un nou espai virtual per a la participació de la ciutadania

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, obre “El Balcó de Reus”, un nou espai virtual per a la participació de la ciutadania, amb vocació de continuïtat més enllà de l’actual confinament obligat a causa de l’emergència sanitària. En aquest nou espai, vincula t a la plataforma participa.reus.cat i a la iniciatiba Reus@Casa, tothom que ho desitgi podrà donar a conèixer aquelles iniciatives i activitats culturals, esportives, gastronòmiques, de suport, col·laboratives, etc. que vulgui compartir amb les reusenques i els reusencs. El seu objectiu és promoure la participació més espontània i informal, que va més enllà dels canals de participació ja existents per a les entitats.

“El Balcó de Reus” es posa en funcionament avui 15 d’abril i es pot consultar al web https://participa.reus.cat/assemblies/elbalcodereus/f/88/. Pot participar-hi qualsevol persona que tingui algun vincle amb la ciutat de Reus i cregui que pot aportar i sumar per fer enfortir el teixit social de Reus a través d’una participació de qualitat.

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, afirma que “una ciutat de les dimensions que té Reus necessita un punt de trobada que vagi més enllà dels cercles de coneixença personal més immediats: les persones amb qui tenim una relació directa o aquelles amb qui, a través d’elles, hem enllaçat indirectament a les xarxes socials. Per això hem creat aquest nou espai, on es poden donar a conèixer iniciatives que impulsen persones o col·lectius particulars, perquè tothom les pugui conèixer i interactuar amb les persones que ho proposen”.

La iniciativa impulsa i promou la participació col·lectiva no organitzada, i forma part del Pla Estratègic de Participació Ciutadana, que desplega el Reglament de Participació de la ciutat. De la mateixa manera que es reconeix i es dóna suport a la participació més formal i organitzada, també es vol donar suport i visibilitat a les accions que sorgeixen de manera més espontània, posant en valor les sinergies que es deriven de la participació col·lectiva informal.

Aquesta línia de treball de la regidoria es recull en alguns dels objectius del Pla d’Acció Municipal, Reus 2019-2023 (PAM), com per exemple, facilitar la participació individual, de les entitats i dels diferents col·lectius de la ciutat dins la línia d’actuació que pretén “fomentar la cultura participativa i democràtica” o incentivar la participació de la ciutadania per afavorir les relacions socials i la vitalitat de la cohesió socials, en la línia de “dinamitzar el territori a través del foment de la participació ciutadana”.

“El Balcó de Reus” s’integra a la plataforma Reus Participa (https://participa.reus.cat), l’eina col·laborativa digital a través de la qual es vehiculen les activitats participatives no associatives i s’emmarca dins el conjunt d’activitats Reus a Casa mentre duri el confinament.

Amb tot, “El Balcó de Reus” té projecció futura, amb fases i objectius diferents:

  • Fase de confinament.- Durant el temps que totes i tots ens quedem a casa, la plataforma és una finestra per a la interrelació social, així com a la participació, comunicació i difusió de les activitats que es volen compartir amb les nostres veïnes i veïns.
  • Fase de desconfinament.- Durant l’etapa en què es va produint progressivament la incorporació al món laboral i a la vida social i col·lectiva, a la plataforma Reus Participa no només podrem seguir compartint activitats, sinó iniciatives i informacions ciutadanes que ens siguin d’utilitat en aquesta tornada a la normalitat.
  • Fase de «normalitat».- Quan ja puguem tornar a les nostres vides amb normalitat, la plataforma Reus Participa es posa a la nostra disposició per explicar com ha estat aquesta tornada, què hem après al llarg d’aquest temps, alhora que podem seguir compartint amb les altres persones les nostres activitats, idees, iniciatives i projectes.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.