L’Ajuntament de Reus revalida la certificació de transparència i qualitat del Segell Infoparticipa amb un 100% de compliment

L’Ajuntament de Reus ha revalidat la certificació a la transparència i a la qualitat de la comunicació pública local, i enguany ha tornat a obtenir el reconeixement del Segell Infoparticipa que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona. L’Ajuntament ha revalidat el segell amb un 100% de compliment dels 52 indicadors avaluats.

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha recollit el reconeixement aquest dilluns, 10 de maig, en un acte que ha tingut lloca a l’Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona.

En aquesta edició, l’avaluació ha tornat a pivotar sobre 52 indicadors, a diferència de l’edició anterior que només se’n va avaluar 48. Els indicadors, elaborats en forma de preguntes, responen a cinc qüestions bàsiques:

  • Qui són els representants polítics
  • Com gestionen els recursos col·lectius
  • Com gestionen els recursos econòmics
  • Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius
  • Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Tot i que els ajuntaments de més de 50.000 habitants han de validar el 95% dels indicadors avaluats, l’Ajuntament de Reus els ha validat tots, els 52 indicadors i per tant obté el Segell Infoparticipa amb un 100% de compliment.

Les avaluacions es van realitzar des de finals de gener de 2021 fins el 1 d’abril de 2021.

Ja són 8 les edicions del Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Actualment aquest projecte es gestiona des del nou grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) fruït de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural i Publiradio, i segueix la iniciativa que el Laboratori va encetar l’any 2012, publicant els resultats fruit d’avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments, els consells comarcals i les diputacions en les seves pàgines web, amb l’objectiu de promoure’n la seva millora.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.