L’Ajuntament de Salou forma els alimentadors/es de colònies felines del municipi

La regidoria de Defensa i Protecció Animal de l’Ajuntament de Salou ha organitzat, recentment, la sessió formativa ‘Gestió integral i ètica de gats de carrer’, adreçada als alimentadors i alimentadores de colònies felines del municipi, amb la finalitat d’informar i de prendre consciència sobre com s’han d’alimentar els animals que en formen part; com s’han de mantenir controlades; com cal actuar davant de situacions concretes, i també sobre la situació dels alimentadors/es.

La formació va anar a càrrec de la professional i jurista, experta en dret animal, Marina Vall-llosada; i va comptar amb l’assistència de fins a 43 persones, dividides en dos torns.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que “la nostra voluntat com a Ajuntament és vetllar per la salut i benestar dels animals, en aquest cas de les colònies felines, existents al nostre municipi”. Granados ha volgut agrair “l’excel·lent tasca i compromís de totes les persones que dediquen els seus esforços, de forma voluntària, a tenir cura dels gats ferals, col·laborant amb la regidoria i amb les associacions de defensa animal de Salou”.

Per la seva part, la regidora de Defensa i Protecció Animal, Beatriz Morer, que va assistir a la sessió formativa, ha assenyalat que “recentment, hem lliurat els carnets d’alimentador/a de colònies felines, una reivindicació que la ciutadania portava anys demanant”. La regidora ha explicat, també, que “enguany, comptem amb un agent cívic, dedicat, exclusivament, a les colònies felines, la labor del qual es excepcional, ja que hem aconseguit sensibilitzar el veïnat de forma positiva”.

L’experta en dret animal, Marina Vall-llosada, va donar coneixements bàsics a tenir en compte a l’hora de ser alimentador/a de gats ferals; com saber reconèixer les colònies; com gestionar-les; el cens d’individus i la seva identificació; quin és el protocol d’alimentació i la neteja dels punts per dur a terme aquesta labor; en què consisteix el mètode CER (Captura – Esterilització – Retorn); l’atenció veterinària, i, finalment, les infraccions i sancions, segons l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana de l’Ajuntament de Salou.

Així mateix, la formadora va donar les directrius necessàries a les persones assistents per saber com han d’actuar en cas de trobar un gat abandonat o perdut al carrer; i què cal fer davant d’enverinaments, així com de maltractaments, conflictes veïnals, venda il·legal, etc.

Cal dir que aquesta sessió formativa ha estat la primera que realitza la regidoria de Defensa i Protecció Animal de l’Ajuntament de Salou en aquesta matèria i té la voluntat de continuar treballant, per tal de millorar tots els aspectes relacionats amb les colònies felines, atesa la gran acollida per part de les persones que hi van participar, les quals s’han mostrat molt agraïdes, ja que els ha ensenyat com actuar en la tasca diària i també els ha ajudat amb tots aquells dubtes que tenien.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.