XXIV Caminada Reus – Prades – Reus

El proper diumenge dia 6 de Juny de 2021 es vol celebrar la XXIV Caminada de Reus-Prades-Reus, organitzada per l’Associació Excursionista Catalunya de Reus, i que malauradament l’edició 2019 no es va poder realitzar.  Es tracta d’una marxa on preval el repte personal i de superació. Té un recorregut de 54,800 km. amb un desnivell acumu­lat de 2.950 m.

Tenint en compte la situació actual de COVID-19 les inscripcions s’han limitat a 350 participants. L’entitat compta amb el vist-i-plau de la Fedederació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ( de la qual pertany ) en el Reglament, que ja preveu aplicar amb les mesures adaptades al COVID-19. En el cas que el context de la pandèmia es compliqui es plantejarà la seva suspensió per mes endavant.

La sortida està programada, de manera esglaonada des de les piscines municipals a partir les 6:30 del matí. Està pensada per fer-la en un termini mitjà de 12,30 hores amb un ritme de marxador normal, tot i que cada any el primer participant, que ho fa corrent, acostuma  a arribar abans de les 12 del migdia a les piscines Municipals. El darrer participant sol arribar a les 21 hores. Els darrers anys s’ha arribat a quasi 1000 participants la qual cosa fa que sigui tota una referència en les caminades del nostre voltant.  La participació està limitada a un mínim de 15 anys d’edat i sense límit per la màxima edat, havent-hi participants arribats a Reus que superen els 70 anys. Més d’un 85% dels participants que surten de Reus arriben a completar la prova, els que abandonen ho acostumen a fer a Prades on queden amb les amistats per dinar.

Tot el recorregut estarà degudament senyalitzat amb cintes grogues de la federació tot i que tots els participants rebran un mapa detallat a escala 1:25000 amb la descripció de l’itinerari, on s’identificaran tots els punts de pas, i punts d’avituallament, així com un telèfon de contacte en cas d’emergència.

En els avituallaments hi haurà aigua, begudes isotòniques, fruites, codonyat i fruits secs. Especialment n’hi haurà un amb entrepans a la zona de la font del Roure per l’esmorzar, i un altre al casal de Prades. A l’arribada es podrà degustar entrepans calents segons la demanda, sempre en les condicions que marca el protocol COVID-19, pel que els participants se’ls facilitarà una tassa per a que els voluntaris els hi posin els líquids que necessitin (aigua, coca-cola, aquarius, etc..)  i no podran tocar el menjar, serà subministrat, preferentment envasat individualment pels voluntaris.

Participar en la caminada de Reus-Prades-Reus és una experiència fascinant que permet conèixer el nostre territori, des de la zona mes plana fins a la muntanya, recorrent llocs emblemàtics com la Mussara, els Motllats o la serralada de Prades,.. i la satisfacció a mig recorregut de gaudir de la magnífica i emblemàtica plaça de la Font a la vila Vermella.

Les inscripcions, amb un preu que oscil.la entre 16 € ( socis de l’entitat federats) fins a un màxim de 34 € ( no socis no federats) ja estan obertes de fa dies via web a  www.aecreus.apuntat.cat, tot i que també es pot fer presencialment a les oficines de l’Associació (C/Orient nº 17, baixos) els dilluns i dijous de 19 a  21 hores, amb aforament limitat a 6 persones a la vegada. Cal recordar que s’ha d’estar un  mínim preparat físicament i per tant realitzant entrenaments previs per estar en bones condicions el dia de la caminada.

Com cada any cal agrair per una banda la col·laboració desinteressada de mes de 150 socis de totes les seccions de l’entitat al llarg dels diversos controls, sense els quals no seria possible realitzar la caminada, així com als nombrosos sponsors i/o patrocinadors, que la fan econòmicament sostenible i la col·laboració desinteressada de l’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria d’Esports, en la cessió de les instal·lacions de les piscines municipals, punt de sortida i d’arribada, així com tots els Ajuntaments que es troben en el recorregut: l’Aleixar, Vilaplana i la Febró, i especialment el de Prades

L’Associació Excursionista Catalunya de Reus, és una entitat sense ànim de lucre també col·labora amb l’Ajuntament de Reus, entre altres, amb l’organització del Tomb de Nit pel voltant de Misericòrdia, i té pels socis de l’entitat nombroses seccions: Muntanya, Grup d’Escalada i Alta Muntanya (GEAM), BTT, Tenis-taula, escacs, GEAM-kids, etc… Qualsevol informació addicional es pot obtenir per correu electrònic a aec@aecreu.cat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.