L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant posa en marxa el nou servei dels informadors de platja

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant posa en marxa el nou servei dels informadors de platja

Aquestes persones vetllaran aquest estiu perquè es compleixen les mesures de seguretat per la Covid-19 a les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i en controlaran l’aforament

Des d’avui, divendres 19 de juny, i fins al 31 d’agost, hi haurà informadors i informadores de platja a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. L’Ajuntament ha posat en marxa aquest servei per intentar garantir al màxim la seguretat sanitària a les quatre platges del municipi (la Platja de l’Arenal, la Platja del Riu, la Platja del Torn i la Platja de l’Almadrava ) i augmentar la confiança de les persones usuàries.

Aquestes persones s’encarregaran d’informar a la gent de les normes i recomanacions de protecció per a la salut que s’han de seguir per evitar riscos de contagi i propagació de la Covid-19; i de vetllar pel seu compliment. També controlaran l’aforament, revisaran l’estat dels serveis disposats a les platges (passeres, punts verds, serveis higiènics…) i donaran avís de les incidències que s’hi puguin produir. Per comunicar aquests successos, disposaran d’unes emissores per contactar amb el servei de socorrisme, en cas que les incidències siguin de tipus sanitari (picades de medusa, ofegaments…); amb la Policia Local, si estan relacionades amb agressions, enfrontaments, baralles…); o amb el coordinador del servei, si tenen algun dubte o es troben amb un problema menor.

Als vuit informadors i informadores de platja que ha contractat l’Ajuntament, se’ls va impartir una sessió de formació ahir dijous, 18 de juny i se’ls ha dotat de material i equips de protecció individual. La gent podrà reconèixer-los fàcilment perquè duran una armilla amb el logotip de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i un carnet identificatiu.

L’horari del servei serà de 10 a 14 h i de 17 a 19 h. Cada dia, abans de finalitzar aquests torns, els agents de platja ompliran un formulari en què faran constar l’aforament per franges horàries, si s’ha hagut incidències i l’estat en què s’han trobat els serveis, un cop feta la comprovació.

L’Ajuntament recorda a la ciutadania que “és molt important fer un ús i una ocupació responsable de les platges tant des del punt de vista ambiental com sanitari”, tal com insisteix en la cartelleria que ha col·locat en les platges, en què es detallen les mesures de seguretat, protecció i higiene establertes per les autoritats sanitàries: cal mantenir sempre la distància de seguretat de 2 m, utilitzar mascareta si no és possible mantenir la distància de 2 m, no s’hi pot anar en grups de més de 15 persones; s’ha de deixar lliure una distància de 6 metres des de l’aigua; i només s’hi poden fer activitats esportives sense contacte físic, individuals i mantenint una distància mínima de 2 metres.

A les platges no s’hi han instal·lat dutxes, rentapeus ni jocs infantils i esportius, per seguretat, per evitar tots aquells elements que puguin ser transmissors del coronavirus. Hi haurà inodors químics, però menys que habitualment.


Treballs de condicionament de les platges

Pel que fa a la posada a punt de les platges, Costes de l’Estat ha començat aquesta setmana a dur a terme els treballs de reposició de la sorra que fa cada any i també altres actuacions per arranjar els desperfectes que hi va ocasionar el temporal Glòria. En concret, les actuacions previstes són: a la Platja de l’Almadrava, aportació de sorra procedent de la zona del port de l’Hospitalet de l’Infant i execució d’un escullerat de protecció del camí de ronda al sud de la platja; a la Platja del Torn, protecció amb escullera de l’accés nord de la platja; a la Platja de l’Arenal, instal·lació de tanques de protecció en el camí que discorre entre el càmping EL Templo del Sol i la platja; I al tram de platja annex al port, retirada d’excés de sorra.

Paral·lelament, la brigada municipal de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha procedit a la instal·lació de les passarel·les.

Tot i que algunes guinguetes ja estan obertes, la majoria dels adjudicataris de les guinguetes i els altres serveis han manifestat la seva voluntat de posar-hi en marxa els serveis  per Sant Joan o a principis de juliol.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.