L’Ajuntament posa en marxa una campanya per fomentar el reciclatge de residus que compta per primer cop amb voluntaris d’entitats de la ciutat

L’Ajuntament posa en marxa una campanya per fomentar el reciclatge de residus que compta per primer cop amb voluntaris d’entitats de la ciutat

La regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient i la regidoria de  Relacions Cíviques, portaran a terme conjuntament, en les properes setmanes, una campanya per conscienciar a la població de la necessitat de col·laborar en la separació de residus i en la bona utilització dels contenidors. La campanya, sota el lema “Jo sumo per millorar el barri. I tu?”, comptar&agrave ; per primer cop amb la col·laboració de les associacions de veïns i altres agents referents als barris de la ciutat. En aquest sentit, la iniciativa té el doble objectiu  d’implicar les entitats com agents clau i referents al territori, i promoure comportaments per aconseguir una ciutat més sostenible, més neta i més cívica. Pel moment, una trentena d’entitats o associacions han confirmat la seva participació amb dos voluntaris i en alguns casos quatre voluntaris o més per entitat.

Un equip d’educadors de medi ambient, format per quatre educadors que hi dedicaran 1250 hores, i voluntaris de les associacions de veïns i entitats, que prèviament rebran formació per part d’un educador ambiental, recorreran els carrers dels barris de Reus per fer aquesta tasca de conscienciació. La iniciativa s’ha organitzat a partir del treball transversal de la regidoria de Relacions Cíviques, en aquest cas amb la regidoria de Medi Ambient, i la cooperació amb la Federació d’Associacions de Veïns, fruit del conveni signat el passat més d’octubre.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, valora molt positivament la posada en marxa d’aquesta campanya que gràcies al treball transversal amb la regidoria de Relacions Cíviques “obre noves vies de col·laboració amb les associacions de veïns i entitats per fer arribar el missatge de respecte al medi ambient, civisme i mantenir la ciutat neta als veïns a través de persones properes del seu entorn, com són els voluntaris”. “De ben segur que aquesta fórmula de cooperació tindrà recorregut més endavant amb noves campanyes”, afegeix.

La planificació dels punts d’informació s’està realitzant partint de l’anàlisi d’un mapa dels suggeriments relacionats amb la neteja viària que els veïns de Reus han entrat a la bústia de suggeriments de l’aplicatiu del lloc web reus.cat durant els mesos de setembre i octubre. D’aquesta manera, es dona també resposta a les demandes del veïns.

La campanya es va presentar a totes les associacions de veïns de la ciutat en una reunió de treball i també es realitzarà un seguiment de l’evolució i resposta per part dels veïns amb tots els agents implicats. La regidora de Relacions Cíviques, Montserrat Caelles destaca “l’alt grau d’implicació de les associacions i entitats en aquesta iniciativa que ens encoratja a continuar treballant en aquesta línia involucrant al màxim els membres de les entitats en els seus barris i erigint-los en referents per tal d’impulsar accions que promoguin bones pràctiques i valors positius de tipus medi ambiental, com en aquest cas, però també en altres àmbits com puguin ser la cultura, la solidaritat o les tradicions.

Formació als voluntaris

Abans d’engegar la campanya a peu de carrer, els voluntaris de les associacions rebran  formació sobre les eines i infraestructures de gestió de residus urbans que l’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans/es i els incompliments o comportaments incívics més habituals perquè, posteriorment, puguin transmetre aquests missatges als ciutadans/es mitjançant el treball conjunt dels educadors/es ambientals i els/les voluntaris acompanyants.

Així, rebran formació sobre els tipus de residus que s’han de dipositar al contenidor groc (envasos); vidre (verd); paper i cartró (blau); orgànica (marró) o rebuig o resta (gris). També sobre el comportament i maneres de llençar la brossa al contenidors; el tractament de residus especials com els olis vegetals; el funcionament dels serveis de deixalleria fixa o mòbil i  la recollida de voluminosos i andròmines o contenidors de poda.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.