L’Ajuntament presenta Reus Plató, el projecte per posicionar la ciutat en el panorama audiovisual català

L'Ajuntament presenta Reus Plató

La regidoria de Cultura presenta Reus Plató, un projecte que el Govern de Reus impulsa amb la voluntat de posicionar la ciutat en el panorama audiovisual català. Reus Plató neix sota el paraigües del Centre de la Imatge Mas Iglesias, que centralitzarà les tasques que desenvolupi. El projecte representa una nova empenta al CIMIR, que l’ha de convertir en el centre de referència de la fotografia i l’audiovisual del sud de Catalunya.

Reus Plató és una oficina d’atenció als rodatges que neix amb els objectius següents:

  • La captació de rodatges de pel·lícules i sèries que en permetin generar activitat econòmica i posar en valor el ric patrimoni arquitectònic i el paisatge urbà de la ciutat.
  • La gestió de localitzacions. Facilitarà a les productores, directors o localitzadors les gestions per poder fer rodatges a la ciutat. El fet de tenir una oficina que centralitzi els processos o la informació és també un punt d’atracció per als rodatges.
  • L’estudi de taxes i preus públics, que les produccions audiovisuals hagin de pagar per utilitzars els equipaments i espais públics com a platons de rodatge.
  • La integració de peticions, en un únic organisme, que puguin rebre diferents serveis municipals, l’Agència Reus Promoció o el Teatre Fortuny, per exemple.

Aquestes tasques les portarà a terme la Film Comission, que serà la taula d’atenció als rodatges de «Reus Plató», i que des del Centre de la Imatge estarà integrat pels diferents agents que poden intervenir en la gestió de les peticions de les productores: personal de diferents departaments de l’Ajuntament, de Reus Promoció, etc…

Reus Plató no parteix de zero. Ja, l’Ajuntament de Reus ja té molta feina feta:

  • Reus forma part de la Catalunya Film Comission. En aquests moments, al seu web hi tenen referenciats 15 espais de la ciutat que poden atraure l’atenció a possibles rodatges com per exemple: els teatres Fortuny o Bartrina, la Prioral, el barri Gaudí, l’antic Escorxador (on hi ha la biblioteca Xavier Amorós), l’antic Hospital, la boca de la Mina o l’estació.
  • A finals de gener, l’Ajuntament va realitzar un Famp Trip amb productors, directors i localitzadors per conèixer possibles emplaçaments: A la llista s’hi va afegir per exemple: la depuradora d’aigües, la Bòbila Sugranyes, el refugi de la Patacada, l’estació Enològica o el cementiri.
  • L’any passat, L’Ajuntament va ser a la Fira Focus que té lloc a Londres, un dels mercats internacionals més importants pel que fa a la producció, aprofitant que Reus era la Capital de la Cultura Catalana 2017.

Aquesta feina té una plasmació real. Dimarts i dimecres, Reus acull el rodatge d’una TV Movie ambientada als anys 70, i que es titula “Cançó per a tu”. L’Ajuntament treballa coordinadament amb la productora Galápagos Media per donar-los suport. S’han fet reunions, coordinades pel CIMIR, amb el Teatre Fortuny, la productora, així com el departament de Mobilitat i Via Pública. S’han de dur a terme diferents accions a la plaça del Prim, a més del rodatge que es farà a l’interior del teatre Fortuny.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.