L’Ajuntament promou l’educació ambiental a les escoles del municipi

Es tracta d’un programa de caràcter anual que ha permès treballar amb els nens i nenes els conceptes de reutilització de materials, recollida selectiva de residus i respecte al medi natural i urbà

La regidoria de Residus de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través del Pla de prevenció de residus, ha posat en marxa diverses actuacions encaminades a reduir-ne el volum i a conscienciar a la ciutadania de la importància de l’economia circular. Una de les principals accions que s’ha dut a terme els darrers mesos ha estat un programa d’educació ambiental a les escoles Mare de Déu de la Roca, Marcel·lí Esquius i Joan Miró.

Durant el curs 2016-2017 s’han realitzat un total de 48 activitats, una per cada classe, de les 3 escoles del municipi. Adaptades segons les edats dels nens i nenes, l’objectiu ha estat sensibilitzar als alumnes de la importància de generar el mínim de residu possible, tant a casa com a l’escola, conèixer la correcta gestió dels residus municipals i promoure’n la seva prevenció.

Els alumnes han treballat amb material reciclat

Els tallers que s’han realitzat han permès treballar els conceptes de reutilització de materials, recollida selectiva de residus i respecte al medi natural i urbà. Així, per exemple, s’han elaborat flors a partir d’una ouera de cartró, bestioles amb gots de plàstic d’un sol ús, un moneder a partir d’un envàs tipus tetrabrik o uns estalvis per a l’olla, entre d’altres.

El programa d’educació ambiental s’ha dut a terme a través de l’empresa Limonium i ha tingut un cost de 5.236 euros. Es pretén que aquesta iniciativa tingui caràcter anual per tal de conscienciar als nens i nenes de la importància de la prevenció i resolució dels problemes ambientals. Tot plegat per arribar a l’objectiu últim: la millora de la qualitat de vida en base a un desenvolupament més sostenible.

unnamed (1)

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.