L’Ajuntament proposta un Tots Sants adequat a les circumstàncies

L'Ajuntament proposta un Tots Sants adequat a les circumstàncies

El dispositiu especial de Tots Sants preveu nous aparcaments, rutes senyalitzades dins del cementiri i control d’aforament

L’Ajuntament de Reus, a través dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, ha preparat un dispositiu especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants per tal de facilitar l’accés dels ciutadans al Cementiri General de Reus tenint en compte les actuals restriccions sanitàries. Entre d’altres mesures, l’empresa municipal ha habilitat nous espais d’aparcament per evitar les aglomeracions, realitzarà un control de l’aforament de l’interior del cementiri per garantir les distàncies de seguretat i ha senyalitzat rutes i recorreguts obligatoris que s’hauran de respectar per evitar la concentració de gent en punts concrets.

Des de l’Ajuntament es fa una crida perquè la ciutadania realitzi les visites de manera esgraonada, en els dies previs a la jornada de Tots Sants, per no sobrepassar l’aforament permès i evitar així situacions de risc. Tanmateix es recorda l’ús obligat de mascaretes, la higiene de mans (s’hi habilitaran dispensadors de gel) i que cal respectar la distància interpersonal.

Horari especial del Cementiri

Del 19 al 29 d’octubre i el 2 de novembre, el Cementiri General de Reus obre les portes de manera ininterrompuda entre les 9:00 i les 19:00h. Els dies, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, quan es preveu una major afluència de visitants, s’amplia l’horari i el recinte s’obrirà de 7:00 a 19:00h.

Aparcament

Per tenir controlat l’aforament a l’interior, aquest any no es podrà accedir ni aparcar amb vehicle dins del recinte del cementiri. Les persones amb mobilitat reduïda tindran reservada una part important dels aparcaments de davant del cementiri i la totalitat de les places de l’entrada nord.

També s’han habilitat nous espais d’aparcament per ampliar el nombre de places disponibles. En aquest sentit, es recomana a la població en general la utilització de manera preferent de les noves zones d’aparcament al polígon Granja Vila.

Els espais per aparcar són els següents:

  • Nou aparcament a la zona del polígon Granja Vila, a la carretera de Montblanc. S’han habilitat dos terrenys que sumen prop de 15.000 metres quadrats amb la creació aproximada de 500 noves places. També es podran utilitzar les zones d’estacionament dels carrers del citat polígon i un altre aparcament ja operatiu  al carrer de la Tolerància cantonada amb C/Diversitat amb 112 places. Aquest punt estarà connectat a l’accés al cementiri amb la línia de bus que tindrà parada a la mateixa carretera de Montblanc.
  • Aparcament a l’entrada principal del Cementiri General de Reus. Un espai que ja es va habilitar puntualment l’any passat, amb un total de 200 places.
  • Nou aparcament situat davant de l’entrada nord del cementiri, també s’habilita puntualment, amb un total de 100 places.
  • Aparcament al costat de l’Institut Pi del Burgar. Aproximadament unes 200 places. Aquest espai també estarà connectat al cementiri amb la línia de autobús que tindrà parada a l’Avinguda Marià Fortuny.

Transport públic

Entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre, Reus Transport oferirà un servei d’autobús específic que connectarà el centre de la ciutat i els aparcaments de la zona Granja Vila i Pi del Burgar  amb el cementiri. Serà la línia 35 que iniciarà el servei a les 9.00 h i el finalitzarà a les 19:00 h.

Per a més informació es pot consultar el web www.reustransport.cat.

Els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, Reus Transport posarà en servei un bus llançadora especial –gratuït el Dia de Tots Sants- amb sortida des de la zona d’aparcament situada al costat de l’Institut Pi del Burgà, que unirà aquesta zona amb el cementiri. Durant el trajecte farà una parada (polígon Granja Vila) que estarà degudament senyalitzada. Tindrà una freqüència de 15 minuts.

Dispositiu de la Guàrdia Urbana

El dispositiu de Guàrdia Urbana té com a objecte la regulació i millora de l’accés al cementiri, així com garantir la seguretat de les persones que s’hi desplacin durant aquests dies, ja sigui a peu, en vehicles particulars o en transport públic. Enguany, també tindrà com a funció essencial la regulació del moviment de persones a les dues entrades al cementiri.

Altres serveis

La jornada de Tots Sants disposarà de la presència d’una unitat d’ambulància amb personal d’assistència per atendre a les persones que ho necessitin. D’altra banda, el cementiri disposarà de sis vehicles elèctrics per facilitar la mobilitat a qui ho requereixi.

Ofrena floral

El dia 1 de novembre, l’Ajuntament de Reus retrà homenatge a totes les persones que s’han enterrat al Cementiri General de Reus. Un acte que es portarà a terme simbòlicament, davant del Mausoleu dedicat als Fills Il.lustres de la ciutat. Durant el matí del dia de Tots Sants, una formació amb quartet de violoncels rebrà els visitants en les ofrenes que realitzin als seus familiars i amics difunts.

Les Visites Nocturnes canvien de format

Degut a la situació excepcional provocada per la pandèmia, les Visites Nocturnes al Cementiri, que s’organitzen des de fa dotze anys per aquestes dates, canvien a un format televisiu dramatitzat, com en anys anteriors, per la companyia reusenca La Gata Borda.

El relat televisiu es podrà visualitzar per Canal Reus TV els dies 29 (21.30 h), 30 (22.30h), 31 d’octubre (14.30 h.) i l’1 de novembre (12.30 i 22.30).

També estarà disponible al web de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp (www.sfreus.cat), al web Reus.cat i a les xarxes socials de l’Ajuntament de Reus.

Aquestes visites nocturnes tenen com a finalitat divulgar l’important patrimoni del Cementiri General de Reus i donar a conèixer la seva riquesa històrico-artística. Un patrimoni viu que -durant els darrers anys- ha aconseguit un major reconeixement gràcies a la rellevància de les obres artístiques que s’hi conserven i a les diverses accions realitzades per tal de divulgar-lo.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.