L’Ajuntament resol els ajuts a la transformació digital d’autònoms i PIMES del Reactivem Reus

L’Ajuntament de Reus ha resolt la convocatòria de les ajudes  per a l’Impuls de la Transformació Digital de les PIMES, cooperatives, autònoms i professionals, que impulsa la regidoria d’Economia, Coneixement i Habitatge en el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social; i preveu esgotar els 120.000 euros amb que està dotada la convocatòria.

L’Ajuntament ha seleccionat les 24 empreses millor puntuades en les dues línies d’ajut de la convocatòria: consultoria per a la transformació digital i implantació de projectes de transformació digital.

La convocatòria de subvencions, gestionada amb la col·laboració de l’empresa municipal Redessa, ha rebut un total de 43 sol·licituds, de les quals 15 s’han desestimat perquè no complien els requisits establerts en les bases. D’entre les 28 que sí complien els requisits s’han seleccionat les 24 amb millor puntuació, fins a completar la dotació pressupostària prevista.

Una vegada adjudicades les ajudes de la primera línia caldrà esperar a la resolució definitiva d’aquestes per tal de poder adjudicar definitivament les de la segona, ja que per poder ser beneficiari de la línia 2 és requisit indispensable haver complert amb tots els deures previstos per a la línia 1

D’acord a les bases de la convocatòria, els ajuts poden cobrir fins a un import màxim del 50% de les despeses, que poden ser de fins a 4.000 euros per als projectes subvencionats en la línia de consultoria per a la transformació digital; i de fins a 8.000 euros per als de la línia d’implantació de projectes de transformació digital.

La convocatòria de subvencions es divideix en dos programes:

  • Línia 1: Consultoria per a la Transformació digital. Les actuacions subvencionables són totes les actuacions de consultoria per a l’elaboració del pla de transformació digital de l’empresa, relativa a qualsevol dels processos del cicle de vida del producte o servei: disseny, producció, comercialització i gestió, i proveïda pels agents especialitzats. El pressupost mínim del total de les actuacions de consultoria ha de ser de 2.000 euros. La dotació pressupostària d’aquesta línia és de 40.000 euros.
  • Línia 2: Implantació de projectes de transformació digital. La sol·licitud d’aquestes subvencions està condicionada a la concessió dels ajuts de la línia 1. Les actuacions subvencionables són totes les actuacions relacionades amb la implantació del projecte de transformació digital que implementin i/o desenvolupin serveis, programari o equipament TIC , vinculats a qualsevol dels processos del cicle de vida del producte o servei: disseny, producció, comercialització i gestió. La sol·licitud requerirà la presentació d’un projecte d’implantació basat en el resultat previst de la consultoria, així com una estimació de l’impacte de les actuacions de transformació digital en la millora de la competitivitat i/o productivitat de l’empresa/unitat de negoci. La dotació pressupostària d’aquesta línia és de 80.000 euros.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.