L’art de la fotografia gastronòmica

El fotògraf Alex Froloff inaugurarà l’exposició “L’art de la fotografia gastronòmica” a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils el proper dijous 14 de juliol a les 20 hores. La mostra forma part del programa d’activitats paral·leles de la 5a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils, que va arrencar  el passat 26 de juny amb la performance “Espigolant”.  

Al llarg de 5 anys i després de trepitjar més de 300 restaurants de Barcelona i rodalies, el fotògraf Alex Froloff presenta en aquesta exposició una selecció de fotografies gastronòmiques que farà salivar al públic i despertar l’interès pels diferents sabors i textures dels plats més ben elaborats. 

Segons el mateix artista, el menjar és l’únic element físic capaç de despertar-nos tantes emocions. “No es tracta només de mostrar plats, sinó de crear un univers visual que desperti les ganes de gaudir del menjar, que encengui el desig de viure el procés d’elaboració, de sentir cada ingredient i que transformi l’espectador en comensal a partir de la fotografia” afirma Froloff, que agraeix la confiança a tots els restaurants que l’han acompanyat en aquest viatge visual, sensorial i artístic. 

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils convida a tots els artistes a participar a la convocatòria de la Biennal d’Art, oberta des del passat juny. El termini de presentació dels projectes finalitzarà el dia 1 d’octubre de 2022. Les persones participants optaran a un premi de 6.000 euros i un accèssit de 3.000 euros. Les obres seleccionades s’exposaran a la sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils. 

Paral·lelament, es preveu la realització d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb la gastronomia: des de conferències, representacions teatrals, concursos de fotografia, exposicions i tallers, fins a concerts, i maridatge musical, entre altres. Aquest conjunt d’activitats compta amb el suport i participació del Museu d’Història de Cambrils, l’Arxiu Municipal, la Biblioteca Josep Salceda i Castells i del Patronat Municipal de Turisme, entre altres. 

La Biennal està organitzada pel departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i compta amb suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona. La convocatòria té els orígens en l’antic premi de pintura Vila de Cambrils, però fa una dècada es va centrar en l’art gastronòmic i es va obrir a totes les disciplines artístiques visuals.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.