Respira art a Salou

“Respira art a Salou” és el nom de l’exposició col·lectiva d’escultures de gran format a l’aire lliure que es pot visitar al Passeig Jaume I de Salou, des d’ahir dissabte, 9 de juliol, i fins el 17 de setembre, organitzada per l’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament, dins de la programació de l’Agenda d’Estiu 2022.

Els artistes que mostren les seves creacions són: Carlos Cuenllas (León, 1969), Cosme Paredes (Equador-León, 1947), Marta Pruna (Barcelona, 1970) i Natàlia Ferré (Tarragona, 1969).

Dissabte, a la tarda, va ser oberta, oficialment, per l’alcalde, Pere Granados, i pel regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, acompanyats pels artistes Carlos Cuenllas i Marta Pruna. També hi van ser presents els regidors de Govern Julia Gómez, Jesús Barragán, Beatriz Morer i Yeray Moreno; així com les famílies dels artistes.

L’alcalde de Salou va valorar, molt positivament, la mostra en aquests moments de l’estiu, perquè esdevé un bon atractiu cultural. Granados va assenyalar que les estructures i escultures són de gran qualitat i transformen l’espai urbà en una gran galeria d’art a l’aire lliure. Així mateix, va afegir que “l’objectiu d’aquesta exposició és que tant residents com visitants es topin amb les escultures, fent-los arribar la cultura”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, va explicar que “hem treballat molt per muntar aquesta mostra i triar aquelles obres que s’adaptessin més al nostre passeig”. També va assenyalar que “des de l’àrea, la nostra voluntat és que les persones respirin art als carrers, i reforçar la idea que Salou és cultura”.

El lleonès Carlos Cuenllas exposa tres estructures fetes amb diferents materials: ferro, acer inoxidable (icona característica seva) i polièster combinat amb acer inoxidable. Es tracta d’un cotxe, creat, exclusivament, per a aquesta exposició; d’una estructura tubular que reflecteix els objectes com un mirall i també s’integra molt bé en l’espai; i un conjunt de bolets d’acer galvanitzat i polièster de colors, que indiquen un canvi d’escala en relació a la mida natural i també són una versió artificial d’un producte de la natura. Aquesta darrera obra, segons explica l’autor, té com a objectiu fer una reflexió sobre l’ecologia.

Per la seva banda, Marta Pruna, que es defineix com una “creadora d’espais a la natura”, ha portat a Salou una escultura en pedra. Un cub de cinc tones de pes, treballat com la gàrgola d’una església romànica, que mostra persones movent-se de forma gregària. Aquesta obra va ser iniciada el 2012, segons explica l’autora, que treballa “el camí dels 7 sentits” per “connectar amb els altres de manera silenciosa”.

El tercer artista, l’equatorià afincat a León des de fa 20 anys, Cosme Paredes, mostra dos animals elaborats amb planxa de ferro, un cavall i un lleó. Destaca, de la seva trajectòria, els aprenentatges fets amb l’artista equatorià Oswaldo Guayasamín. Actualment, treballa la figura humana, però els seus inicis foren amb animals.

Per últim, Natàlia Ferré, escultora, ceramista, pintora y galerista, porta, en aquesta ocasió, l’escultura Glauca, feta amb ciment amb estructura de ferro i el cap, amb ceràmica. Recordem que aquesta artista és autora de l’escultura en homenatge a les Puntaires, que es troba al passeig Jaume I; i també la peça en homenatge al Ball de Bastons, situada a la plaça que hi ha darrera l’Església Santa Maria del Mar.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.