L’Associació espanyola de productors de vermut trasllada la seu a Reus

L’Ajuntament de Reus i l’Associació Espanyola d’Elaboradors i Distribuïdors de Vermut, Bitter-soda i Aperitius Vínics (ANEV) signen aquest dimarts 19 de febrer un conveni de col·laboració gràcies al qual s’estableix el trasllat de la seu social de l’associació a Reus, ciutat relacionada històricament amb el sector vitivinícola i la producció de vermut.

Aquest acord ha estat fruit de l’oferta que es va fer fa diversos mesos des de la capital del Baix Camp a l’ANEV i en la que s’hi han vist implicats tant l’Ajuntament de Reus com els diferents productors de vermut de la ciutat que són membres d’aquesta associació.

L’Ajuntament de la ciutat ha fet una aposta decidida per acollir la seu de l’ANEV, que fins a l’actualitat era a Madrid, per tal de consolidar el posicionament de Reus com a capital del vermut i contribuir així a l’estratègia de promoció turística relacionada amb el vermut que es desenvolupa des de l’Agència Reus Promoció.

Des de l’Ajuntament de Reus, mitjançant l’Agència Reus Promoció, s’oferirà suport tècnic i organitzatiu a l’ANEV en la realització de les seves activitats a Reus, i donarà suport a l’associació en l’establiment de relacions institucionals amb les entitats de la ciutat i el territori, vinculades especialment al sector vitivinícola.

Amb la signatura d’aquest protocol, s’obre un ventall de possibilitats per a la generació de sinergies de col·laboració amb l’ANEV, incloent projectes a nivell internacional.

L’Associació espanyola d’elaboradors i distribuïdors de vermut, bitter-soda i aperitius vínics
L’ANEV es va constituir l’any 1977, i té com a objectiu la representació, gestió, defensa i foment dels interessos dels seus membres, tenint com a àmbit d’actuació tot l’estat, i les instàncies internacionals corresponents, integrant empreses que elaboren més del 90% del vermut que es comercialitza a Espanya.

Entre les seves tasques, l’ANEV treballa temes relacionats amb la normativa tècnico-sanitària d’elaboració dels vins aromatitzats, principalment el vermut i totes aquelles disposicions que puguin afectar l’elaboració i comercialització d’aquests productes, a nivell autonòmic, estatal i internacional: vi base i altres ingredients, pràctiques i tractaments enològics, envasat, venda (normativa i pràctiques comercials), fiscalitat, publicitat i promoció i, aspectes socials del consum de begudes alcohòliques, entre d’altres.

Actualment l’ANEV compta entre els seus socis les 3 empreses productores de diferents marques vermut de Reus (De Muller, Miró i Yzaguirre).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.