L’Auditori Diputació de Tarragona enceta una nova programació de cinema

El cinema torna a partir del mes d’octubre a l’Auditori Diputació, amb una programació estable i de qualitat que referma el protagonisme d’aquest espai del carrer de Pere Martell de Tarragona com a referent cultural a la demarcació. La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha presentat, aquest dijous, els diferents cicles de cinema que s’hi duran a terme des d’ara i fins a final d’any. Ho ha fet acompanyada del diputat delegat de Cultura de la institució, Joan Josep Garcia.

Amb la nova programació, la Diputació de Tarragona recupera la projecció de pel·lícules del cicle Versió Original i el Cicle Gaudí de cinema català. D’altra banda, crea el nou cicle temàtic Mirades, que en aquesta edició posa l’atenció en la perspectiva de gènere i en la mirada feminista. A més, l’Auditori Diputació serà l’escenari a la tardor d’un nou Cicle de Muntanya, consolidat com un esdeveniment de referència, amb la participació d’alpinistes de renom. Les projeccions tenen preus populars, d’entre 4,5€ i 6€, i les del Cicle de Muntanya seran gratuïtes, amb reserva prèvia. Els diferents cicles es faran tenint en compte les limitacions d’aforament i les mesures de seguretat establertes en el context de la covid-19.

La nova programació a l’Auditori s’emmarca en el suport a la producció i difusió cultural que impulsa la Diputació de Tarragona, en el marc de la seva aposta per aquest sector d’activitat. En aquest sentit, la presidenta de la institució ha assenyalat que “la cultura és un dels àmbits en què incidim des de fa mesos per tal que esdevingui un dels motors de recuperació en aquests temps de pandèmia, i en aquest sentit, és tan important ajudar a reactivar econòmicament la producció cultural com poder-li donar, posteriorment, la difusió que cal a les seves activitats per tal que arribin al públic”. De la seva part, el diputat de Cultura ha remarcat la singularitat de les propostes que s’oferiran a l’Auditori, les quals “omplen un buit pel que fa a l’oferta cultural a la demarcació de Tarragona”. Passades les Festes de Nadal, es duran a terme altres propostes en la mateixa línia, com ara una nova remesa de pel·lícules en versió original, una nova temàtica del cicle Mirades, i més pel·lícules del Cicle Gaudí, entre altres projeccions que s’anunciaran en el seu moment.

Els cicles

-El diumenge 3 d’octubre es donarà el tret de sortida a la programació de cinema amb la primera sessió de Cinema en Versió Original, organitzat en col·laboració amb l’associació Anima’t. La pel·lícula danesa Reina de corazones l’encetarà i s’allargarà fins al 5 de desembre, amb títols destacats tant a nivell internacional com de casa nostra. És el cas d’El Retorno: la vida después del ISIS, de la reusenca Alba Sotorra, que es projectarà el diumenge 10 d’octubre.

-El Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona arrencarà el divendres 8 d’octubre amb la participació de l’escalador català Edu Marín, qui serà l’encarregat d’oferir la conferència inaugural. Cada divendres fins al 5 de novembre, l’Auditori s’omplirà d’altres protagonistes del món de l’alpinisme i la muntanya, ja sigui a través de documentals o de conferències.

-Els dissabtes serà el torn de les projeccions emmarcades en el Cicle Mirades, creat especialment per donar protagonisme a la creació i a la visió femenina. S’estrenarà el dia 16 d’octubre amb la projecció de la pel·lícula My Mexican Bretzel, de Núria Gimeno, i s’allargarà fins al 20 de novembre amb altres projeccions destacades.

-Finalment, el Cicle Gaudí, impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català, posa en valor el cinema català amb una programació estable mensual. Les projeccions començaran el 28 d’octubre amb la pel·lícula Les dues nits d’ahir.

El detall de la programació de tots els cicles el trobareu a www.dipta.cat/ca/auditoridiputacio.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.