Neix un nou programa per motivar l’activitat entre la gent gran

La regidoria de Salut i Ciutadania impulsa el programa Grantivisme!, una nova iniciativa que vol promoure l’activitat entre la gent gran. La campanya ha estat presentada pel regidor Òscar Subirats, que ha explicat que “l’edat ens aporta una perspectiva de la vida que ens permet veure les coses d’una altra manera. Una forma de viure el món des d’una altra velocitat i punt de vista”.

El Grantivisme! recull la capacitat per trobar les opcions i fortaleses de la gent gran per tal de potenciar-les des d’una actitud tolerant, activa i generosa. A través del Grantivisme! la regidoria de Salut i Ciutadania promou una agenda que vol ser un itinerari que combina, a través de les seves activitats, creixement emocional, activitat física i nutrició.

Segons ha explicat el regidor, “ tenim l’oportunitat d’aprendre a fer-nos grans gaudint la vida i fent una ciutat millor, compartint Reus amb les altres generacions i posant en valor la nostra dignitat com a col·lectiu”.

Amb aquesta campanya volem reforçar la construcció d’una marca identitària de les persones grans que manté una estreta relació amb la ciutat de Reus i la gent gran com a col·lectiu i pilar fonamental, amb un logotip que ho reflecteixi. A més, es busca una reafirmació en la salut i l’autonomia que, de vegades, es dona per fet que les persones grans no tenen, tot i no ser així.

En definitiva, aquesta campanya vol captar, promoure i difondre totes les peculiaritats que aporten les persones grans i que enriqueix la vida en comunitat i fa ciutat, les seves motivacions, valors, accions i donar un retorn al col·lectiu de tota aquesta vàlua. 

La nova campanya comença aquest divendres 1 d’octubre, coincidint amb el Dia Internacional de les persones grans. Es farà un acte a Cal Massó a partir de les 18:00 h, una activitat en la que es farà l’exposició dels resultats en forma de síntesi de la diagnosi realitzada sobre el Pla d’Envelliment Actiu i Saludable, i la formulació de reptes com a pas previ a la definició del Pla d’Acció d’aquest Pla.

L’anàlisi utilitza un model conceptual, estudiant els factors personals i contextuals que intervenen en el procés d’envelliment, tot i que també integra el model d’anàlisi que proposa l’OMS en els projectes de ciutats amigables amb les persones grans.

Aquesta fase que es vol exposar públicament està englobada dins el Pla d’Envelliment Actiu i Saludable que s’ha engegat des de la Regidoria de Salut i Ciutadania i que es va encarregar a la Empresa D-CAS, amb dos pilars fonamentals per a l’èxit del Pla :

• La voluntat del govern per identificar i desplegar les millores en els diferents camps d’actuació municipal sota una concepció de ciutat oberta a la diversitat, a la idea que les necessitats de la ciutadania evolucionen al llarg de les seves vides i que també es transformen al llarg de l’envelliment.

• La participació de la comunitat, protagonitzada principalment per persones grans, però també per les seves famílies, com agents fonamentals en la cura i l’atenció dels seus membres, i pels diferents agents que diàriament treballen per al seu benestar.

Setmana de les Persones Grans de Reus

D’altra banda, des de la Regidoria de Salut i Ciutadania s’ha presentat la Setmana de les persones grans de Reus. Del 13 al 16 d’octubre s’han organitzat quatre dies d’activitats per començar el trimestre “amb energia i preparar-nos per a un nou curs que ve carregat de novetats”, segons explicava Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania.

El programa preparat és el següent:

DIMECRES 13

09:30 h – 11:00 h Caminada “Ruta Modernista”. Sortida: Plaça Mercadal

18:00 h – 19:30 h Xerrada Col·legi Farmacèutics “Què cal saber sobre les vacunes COVID-19”. Lloc: Casal C.C.Ponent

DIJOUS 14

11:00 h -12:00 h Fem Memòria «Els diumenges i el què fèiem». Lloc: Biblioteca Central Xavier Amorós

15:30 h -16:30 h Meditació online “Calma la Ment”

18:00 h – 19:30 h Presentació del Llibre “Memòria de les oblidades” de Tecla Martorell. Lloc: Casal C.C.Ponent

DIVENDRES 15

9:30 h – 11:30 h Taller: Coneixem el Barri Fortuny. Lloc : Centre Civic Migjorn

10:00 h – 11:00 h   Inici «Taller de Resiliència». «Em puc descobrir a partir dels 60? Concepte de resiliència “Lloc: C.C.del Carme

18:00 h -19:30 h Xerrada Col·legi Farmacèutics «El bon ús dels medicaments”. Lloc: Casal C.C.Migjorn.

DISSABTE 16

10:00 h -12:00 h Marxa Nòrdica. Sortida: Passeig de la Boca de la Mina

10:00 h -12:00 h Taller: Coneixem el barri Niloga Lloc: Local de veins Barri Niloga-Reus Nord

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.