L’EFIM premia dues alumnes de l’institut Gabriel Ferrater amb un viatge a Florència

El premi EFIM (Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments: http://patrimoni.gencat.cat/ca/efim) està organitzat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural amb la voluntat d’acostar el patrimoni cultural i monumental al jovent a partir de la fotografia. Enguany, la gala del lliurament dels premis, presentada per l’actor Quim Masferrer, s’ha celebrat al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona). Tot i les restriccions d’aforament, hi han pogut assistir, com a públic, els alumnes premiats, amb un acompanyant i professors del centres que hi han participat. L’acte s’ha pogut seguir en directe per Instagram.

És inèdit que dues alumnes del mateix centre resultin premiades en aquest concurs, obert a tot el territori català: Ling Martín Pujol i Ariadna Mas Girona, alumnes de l’institut Gabriel Ferrater, han guanyat aquesta edició del premi, que consisteix en un diploma, un viatge cultural a Florència i una classe magistral sobre patrimoni impartida per dos professionals de la fotografia.

La fotografia “Tot gira a la Mercadal” de Ling Martín ens mostra una vista de la plaça del Mercadal de Reus ben especial, realitzada amb un ull de peix. “L’instant oportú” d’Ariadna Mas destaca, entre d’altres aspectes, pel punt de vista de l’observador que resta darrere d’un element arquitectònic del Monestir de Santes Creus, aquest fet dona un aire més íntim a l’acció que mostra la fotografia. Les dues propostes premiades ens acosten d’una manera ben especial espais propers.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.