Reus acollirà un torneig europeu de basquet a cavall amb competició femenina

La ciutat de Reus serà seu els dies 10,11 i 12 de setembre del XII Open Internacional Alforges, un torneig europeu de bàsquet a cavall que es disputa amb equips mixtos i amb una categoria específica femenina. L’esdeveniment tindrà lloc a l’Hípica West Fork de Reus amb el suport de la l’Oficina de l’Esport Femení de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus i la Federació Catalana d´Hípica. La intenció és donar a conèixer aquesta modalitat d’hípica a la demarcació de Tarragona i donar continuïtat anual a la competició.

Des de la regidoria d’Esports s’aposta i es recolzen les iniciatives que tenen per objectiu portar a la ciutat esdeveniments esportius ja consolidats i que atreguin públic a la ciutat. És el cas del Open Internacional Alforges, un torneig d’abast europeu i categoria internacional on participaran aproximadament entre 200 i 300 binomis (jugador i cavall) procedents de França, Itàlia i Portugal així com de diferents demarcacions de l’Estat Espanyol com Madrid, Navarra, Castilla i Galícia. Entre els jugadors que disputaran el torneig s’hi troben alguns dels millors del món en aquesta modalitat esportiva. Destaquen les bones perspectives de l’equip local femení de l’Hípica West Fork. S’espera que l’esdeveniment atregui fins a la ciutat de Reus nombrós públic aficionat a l’esport hípic.

D’altra banda, amb l’arribada del torneig a Reus, des de l’Hípica West Fork s’impulsarà una escola de horseball oberta a totes aquelles persones que es vulguin iniciar en aquest esport.

Pep Cuerba, regidor d’Esports, ha valorat aquesta proposta que posa a Reus en el centre d’atenció internacional d’aquest esport i molt especialment la vessant femenina de la competició. “Des de la regidoria volem fomentar l’esport femení donant a conèixer i impulsant l’afició i la pràctica de noves modalitats esportives, com és el cas d’aquest esport eqüestre que es juga en equips mixtos i categories femenines específiques i que disposa d’unes apropiades instal·lacions esportives a l’hípica West Fork”.

Horseball
El bàsquet a cavall (originalment en anglès horseball) és un esport eqüestre d’equip. Enfronta dos equips formats per sis binomis (jugador/a amb els seu respectiu cavall o egua). Dins del terreny de joc poden haver-hi únicament quatre binomis per equip. L’objectiu del joc és fer el màxim de cistelles al camp de l’equip contrari, mitjançant una pilota de 65 centímetres de circumferència amb sis nanses de cuir.

Quan la pilota cau a terra es porta a terme una acció molt espectacular anomenada Ramassage que consisteix en la recollida de la pilota del terra sense baixar del cavall. El bàsquet a cavall requereix molt de domini i control del cavall a més de velocitat, equilibri, pràctica i treball en equip.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.